ABD'de tutuklanarak cezaevine konulan Rıza Sarraf'ın, Twitter'da 252 bin takipçili 'troll' bir hesap kullandığı öne sürüldü. 'Hasan Serdar' ismiyle, 'SadeceYengec' kullanıcı adıyla açılan hesaptan atılan son tweet, Sarraf'ın tutuklanmasından iki gün öncesine ait.

İddianın sahibi gazeteci Fatih Yağmur, "Ne kadar doğru bilmiyorum. DM atan Sarraf'a yakın olduğunu iddia eden biri @SadeceYengec hesabını Sarraf kullanıyordu diyor" tweetini attı.



Yağmur'un iddiasını güçlendiren en büyük kanıt ise şarkıcı Demet Akalın'ın resmi hesabından bu hesaba, "Şarkımı gönderecek misin enişte? Rep bitti, hadi hızlan" şeklinde bir tweet atması oldu. Sarraf'ın eşi Ebru Gündeş'e yakınlığıyla bilinen Akalın, "enişte" ifadesini kullandığı bi tweeti kısa süre sonra sildi.

SON PAYLAŞIM VARANK'IN TWEETİ

Sarraf'a ait olduğu öne sürülen hesaptan son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'ın, "#sizdenkorkansizingibiolsun" etiketiyle yaptığı paylaşım retweetlenmiş.

Söz konusu hesaptan sürekli olarak Rıza Sarraf'ın resmi hesabından atılan tweetlerin, retweetlenmesi ve beğenilmesi de dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr