New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın dün mahkemeye ilettiği ve Rıza Sarraf’ın kefaletle serbest kalmasına sert şekilde karşı çıkan görüşünden sonra bu kez Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman’dan yeni bir hamle geldi.

İlhan Tanır'ın Haberdar'da yer alan haberine göre, Brafman bugün, Sarraf’ın davasına bakan Hakim Richard Brafman’a bir dilekçe yazarak, Bharara’nın yazdığı ''reddiye'’ye karşılık olarak kendilerinin ek bir dilekçeyi 31 Mayıs günü sabah 10’a kadar mahkemeye ileticeğini ifade etti.

Brafman, kısa dilekçesinde ‘’Savcılığın doğru olmayan ve temelde hatalı savlar’’ ile kendi kefalet taleplerine karşı çıktığını iddia ederek, bu reddiyeye karşı kendilerinin bir cevap yazmasına olanak verilmesini talep etti. 

ABD’de haftasonu ve Pazartesi günü tatil olması nedeniyle, Salı gününe kadar zaman verilmesini isteyen Sarraf’ın avukatı, 2 Haziran’daki görüşmenin ertelenmesini ise istemediklerini belirtti. 

Yine dilekçeye göre Rıza Sarraf’ın avukatı, mahkemeye ‘’konu ile ilgili kritik öneme sahip bazı önemli ek bilgiler göndereceğiz’’ kaydını düştü.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr