New York’ta bir yıldır tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf dün yeniden hâkim karşısına çıktı. Sarraf’ın baş avukatı Benjamin Brafman, Sarraf’ın yeni avukatları eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey ve eski New York Belediye Başkanı Rudolp Giuliani’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini davaya diplomatik çözüm arayışı olarak değerlendirdi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Mukasey ve Giuliani’nin Sarraf’ın savunma ekibine katılması, Türkiye’de, Erdoğan ile yaptıkları görüşme, ABD medyasının davayı yakından izlemesine neden oldu.

Sarraf’ın da hazır bulunduğu duruşmada Hâkim Berman, Giuliani ve Mukasey’in davadaki rollerini sorgulamakla yükümlü olduğunu belirtti. Savcılığın “Sarraf’ın yeni avukatları Mukasey ve Giuliani’nin 24 Şubat sonrasında Türkiye’de Erdoğan ile görüştüğü” iddialarını Sarraf’ın baş avukatı Benjamin Brafman cevapladı. Brafman, iki avukatın Türkiye gezisini davaya diplomatik çözüm arayışı olarak değerlendirdi. Geziden Amerika Adalet Bakanlığı ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın haberi olduğunu da doğruladı. Hâkim Berman, Mukasey ve Giuliani’nin davada adı geçen mağdur sekiz bankanın da temsilcileri olmaları gerekçesiyle savcılığın talep ettiği çıkar çatışması olduğu iddiasıyla ilgili 24 Nisan’da yeniden bir duruşma yapılmasına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr