Olimpiyat Oyunları’nın en çok ilgi çeken branşı atletizmde yarışlar bugün başlıyor. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 bin metre rekoru kırıp altın madalya kazanan Kenya asıllı Yasemin Can, kürsü için Ayana ve Dibaba gibi zorlu rakiplerle çekişecek.

Bugünkü yarışların programı şöyle:

GÜLLE:

Kadınlar gülle atmada 20 yaşındaki Emel Dereli, 2011’in Nisan’ında Sırbistan’da yapılan Avrupa 23 yaş altı Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı. Dereli’nin en önemli rakibi Y.Zellandalı olimpiyat şampiyonu Valerie Adams.

10 BİN METRE :

Kenya asıllı 20 yaşındaki Yasemin Can, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 bin metreyi 31.12.86’yla koştu ve 23 yaş altı rekorunu geliştirerek altın madalya kazandı. Can’ın en güçlü rakipleri ise 26 yaşındaki Etiyopya doğumlu Almaz Ayana ve Etiyopyalı Tirunesh Dibaba.

ERKEKLER 20 KM. YÜRÜYÜŞ:

Mert Atlı, 3 bin ve 5 bin metre salon yürüyüş rekorlarının sahibi. Diğer sporcumuz ise Ersin Tacir.

KADINLAR ÇEKİÇ ATMA:

Türkiye’yi Kıvılcım Kaya ve Tuğçe Şahutoğlu temsil edecek. Bu dalın favorisi ise Polonyalı Anita Wlodarczyk... Tarihte 80 metre üzerinde çekiç atan ilk kadın unvanına sahip olan Wlodarczyk, 2009, 2015 dünya şampiyonu. Jamaikalı ünlü sprinter Usain Bolt ve Asafa Powell, yarışlar öncesi Türk atletlere başarı diledi ve fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr