Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile bazı yöneticilerin, önceki gün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Riekerink, yardımcısı Orhan Atik ve Futbol Direktörü Cenk Ergün ile bir araya gelerek Sarı-Kırmızılı takımın son durumunun yanı sıra kötü gidişin nedenlerini masaya yatırdığı öğrenildi. Dev zirvede, Riekerink ile Atik’in yönetime, milli takım arasındaki 15 günlük çalışmalar ve Eskişehirspor maçında forma giyen oyuncuların sahada neleri yapıp neleri yapamadığına kadar çok detaylı bir rapor sunup görüşlerini belirttiği kaydedildi.

"SEZON SONUNU BEKLEYİN"

Toplantıda, sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncuların yanı sıra kadroda düşünülmeyen futbolcularla ilgili ayrıntılı görüşme de gerçekleşti. Teknik ekip, yönetime detaylı bilgi sundu. Sarı-Kırmızılı idareciler, mukavelesi bitecek hiçbir futbolcuyla şu dönemde sözleşme uzatmayı düşünmüyor. Yönetim, bu görüşmeler için sezon sonunu beklemeyi, yeni gelecek teknik adamla belirleyecekleri plan doğrultusunda hareket etmeyi hedefliyor.

TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK

Yönetim, yıldız oyuncu ayrımı yapmadan, sezon sonunda futbolculara gelebilecek transfer tekliflerini değerlendirmeye alacak. Maliyet açısından kulübün beklentisini karşılaması halinde oyuncu satışına onay verilmesi planlanıyor. Kiralık gönderilen isimlerden Telles için Inter’den, Bruma için Real Sociedad’dan henüz Galatasaray’a ulaşan resmi bir girişim olmadı. Telles için Inter’in 1 Temmuz’a kadar 8.5 milyon Avro bedelle; Bruma için Real Sociedad’ın 30 Nisan’a dek 7.5 milyon Avro bonservisle satın alma opsiyonları bulunuyor.

TRANSFER HAZIR AMA

Mevcut kadroyu revize edip yaş ortalamasını 27’ye çekmek isteyen yönetim, UEFA Finansal Fair-Play takibi sürdüğü için takımdan oyuncu göndermeden yeni transfer yapamıyor. Transfer edilecek oyuncular, scout ekibinin hazırladığı rapor doğrultusunda şimdiden belirlendi. Kiradan dönecek oyuncularla birlikte takımdan gönderilecek isimlerin netleşmesinin ardından transfer hamlesi gerçekleşecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr