Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, savunmada rotasyon düşünmediğini söyledi.

Takım iskeletini bozmayı düşünmediğini dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, “Hedef sezona iyi başlamak değil iyi bitirmektir. Şu anda hiç bir şey başarmış değiliz. Şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Jan Olde Riekerink maç hakkında şöyle konuştu:

“Basit goller yediğimiz doğru. 4 tane duran tol golü yedik. Bugün de duran toplara çalıştık. Duran toptan gol yiyoruz diye savunma hattını değiştirmek ne derece doğru bilmiyorum. Kazanan bir takım var. Bunun için oyuncu değiştirirsek oyuncularımıza güvenmemiş oluruz. Takım düzenini bozmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum.”

“Geçen seneye bakarsak bazen Martin, bazen Sabri oynadı. Cavanda da katıldı aramızda. Cavanda’nın iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, taktik olarak gelişmesi lazım… Çok iyi performans gösteren, agresif ve görevini yapan bir oyuncu. 450. maçına çıktı kendisi çok önemli bir performans olduğunu düşünüyorum. Oyundan çıktığında tam bir takım oyuncusu gibi arkadaşlarına destek verdi. Onun iyi bir takım oyuncusu olduğunu düşünüyorum.”

ATATÜRK’E BENZETİLDİ

Bir muhabir tarafından Atatürk ile kıyaslanan deneyimli teknik adam, “Atatürk’ün Türk halkı için ne kadar önemli olduğunu biliyorum.. Ben Galatasaray’ın hocasıyım, bunun mukayesesi olmaz. Geçen sene yardımcılarımızla birlikte önemli işler çıkarıdığımızı düşünüyorum. Ben tek başıma başarmadım bunu. Orhan hocayı ve Ayhan hocayı ön plana çıkarıyorum hep. Bana çok destek oldular. Başarı çok uzun bir yol. Hedef sezona iyi başlamak değil, şampiyon olmaktır. Ortada kazanılmış bir şey yok ve önümüzde çok zor bir Gençlerbirliği maçı var.”

WESLEY ÇOK ÖNEMLİ

“Wesley bizim için çok önemli bir oyuncu. Maçın kaderini değiştirebilecek oyuncu. Onun olmayışı bizi farklı çözümlere götürebilecektir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr