Derbi sonrasında Galatasaray cephesinde eleştiri oklarının hedefinde Teknik Direktör Jan Olde Riekerink vardı.

Galatasaray’ın ilk yarısını 2-0 önde kapattığı derbinin 2-2 sona ermesi üzerine taraftar ve camianın büyük kısmı kaçan galibiyeti ‘Riekerink’e fatura etti.
Hollandalı teknik adamın, gerekli hamleleri yapmadığı veya geç yaptığı için Galatasaray’ın galibiyeti kaçırdığı sıkça dile getirildi.

FLORYA’DA DERBİ SOHBETİ

Bu konu Florya’da da masaya yatırıldı. Eleştirilere yanıt, yönetcilerle sohbetinde Riekerink’ten geldi: “Maçı değiştirecek hamlelerimiz kulübede değil tribünde idi. Bu da oyuna müdahale edebilmemizi sınırladı.” Takıma katkı sağlayacak bir çok oyuncunun kadroda bulunmayışını bilen yöneticiler de hocaya hak verdi. Bu yıl forma rekabeti adına alınan 3 yeni transfer de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle yedek kulübesinde yoktu. Serdar Aziz, Kolbein Sigthorsson ve Nigel De Jong’un yanı sıra Podolski de Beşiktaş derbisinde 18 kişilik kadroda yer alamadı.

ELBETTE TAKIMA GÜVENİYORUM

Riekerink sohbetin devamında şu açıklamaları yaptı: “Tüm takımıma güveniyorum. Sorumluluk da elbette bana ait ancak şunu unutmayalım. Serdar, De Jong, Sigthorsson ya da Podolski olsa daha farklı olurdu. Hamle oyuncularımız şanssız şekilde kulübede değil, tribünde idi. Bunları da aklımızdan çıkarmayalım. Oyuncularım skoru korumaya çalıştı. Daha önce değişiklik yapabilir miydim? Evet. Ancak önemli eksiklerimiz vardı. Kulübede maçın gidişatını değiştirecek, oyuna ağırlığını koyacak oyuncularımız olsa daha farklı olurdu.”

DE JONG DÖNÜYOR DİĞERLERİ BEKLENİYOR

Forma rekabeti adına Riekerink’in sahalara dönmesini beklediği futbolculardan Lukas Podoslki dün takımla çalışmalara başladı. De Jong’un hafta içinde takıma dönmesi beklenirken, Serdar Aziz ve Sigthorsson ise Ekim ayının ilk haftasında taktik antrenmanlara katılacak.

(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr