Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 22. haftasındaki Bursaspor - Fenerbahçe maçını, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen analiz etti.

NTV Spor'daki %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, golsüz eşitlikle noktalanan ilk devre sonrasındaki yayında şu ifadeleri kullandı:

'Zemin berbat durumda'

"Hafta içi oynanan Lokomotiv sonrası gördüğüm en iyi Fenerbahçe demiştim. Fenerbahçe, bugün de deplasman performansı olarak bakıldığında en iyi günlerinden birini yaşıyor. İlk yarıda Fenerbahçe iyi oynadı. Maçtan sonra oyuncular muhtemelen zeminin berbat olduğunu ifade edecektir. Hani belki bu kelimeyi kullanmazlar ama kötü derler. Gerçekten berbat bir zeminde oynanıyor karşılaşma."

'Bursalılar üzülerek izlemiştir'

"Fenerbahçe, tek kale oynuyor, iyi futbol sergiliyor ve etkisini hissettiriyor. Bursaspor ise çok güçlü bir takım karşısında deplasmana çıkmış, kontraatak arayan bir takım gibi. Bursaspor taraftarları ilk devreyi üzülerek izlemiştir."

'Van Persie oynasaydı...'

"Sanırım Vitor Pereira zorla kendisinin konuşulmasını istiyor. Van Persie son 2 maçta iyi oynadı, son müsabakada iyi oynadığı halde oyundan alındı. Eğer son maçlarda izlediğim Van Persie oynasaydı Fenerbahçe soyunma odasına muhtemelen skor avantajıyla girerdi."

Rıdvan Dilmen, 0-0'lık eşitlikle biten kritik müsabakanın ardından gerçekleştirilen yayında ise şöyle konuştu:

"Maçın tamamında Fenerbahçe tek kale oynadı. İlk yarıda 4 tane pozisyon buldu. Bursa'nın ise hiç yoktu. Fenerbahçe, ikinci yarıda taktiksel ve oyuncu değişikleri sonrası ileri gideceğine geriye gitti. Bursa taraftarı mutsuzdur. Bursaspor şampiyon olmuş bir takım. Bursa'nın sezon başından beri istikrarlı bir kadrosu yok. Bir an evvel 13-14 kişilik bir kemik kadro oluşturmalılar."

"Lokomotiv maçında "En iyi Fenerbahçe" dedik. Salı akşamı hep övdük. Ne oldu da bugün böyle oldu? Pereira kendi kendine eleştiri odağı oluyor. Salı akşamı bu saatlerde biz Fenerbahçe'yi olağanüstü gibi anlattık. Ozan çok iyi oynadı falan dedik. Ne oldu bu oyuncular. Sonuçta bir Avrupa ekibine karşı oynadılar. Moralli Van Persie'yi oyundan erkenden çıkardın, şimdi de yedek bıraktın. Bitirdin Van Persie'yi! Van Persie 21 yaşında, genç bir futbolcu değil. Oyuncuyu kazanmak zor, kaybetmek çok kolaydır. Belki Ozan'ı kaybetmeyebilirsin. Ancak Van Persie'yi tam kazanmışken bunları yapmak olmaz. Oyuncuya o hareketin cezasını veriyorsun. Sadece ona değil, takıma veriyorsun. Fenerbahçe bir sürü deplasman kazandı, 1-0, yarım sıfır... Ama en iyi bugün oynadı deplasmanda, kazanamadı. Fenerbahçe'ye bugün oyun anlamında fazla bir şey demeye hakkımız yok. Robin van Persie 3 günlük arada çok ekstra bir saygısızlık yapmadıysa, formayı vereceksin. Robin van Persie uçuyor demiyorum... Ama bu formuyla oynar Fenerbahçe'de. Kendini koy Van Persie'nin yerine."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr