Yorumcu Rıdvan Dilmen NTVSpor'da konuk olduğu %100 Futbol programında, Kulüpler Birliği'nin '2 dakika düşün' çağrısına uydu ve programın açılışında 2 dakika boyunca konuşmadı.

Dilmen, 2 dakikalık sessizlikten sonra açıklamalarına devam etti ve alınan kararları şu sözlerle değerlendirdi;

Dilmen "Kulüpler Birliği'nin aldığı karara saygı duyuyoruz ve Göksel Gümüşdağ'ın aldığı karar gerçekten önemli. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık" dedi.

Bursaspor-Galatasaray maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Güzel maç deriz ya güzel maç ama doğru maç değil. İki taraf da kazanmayı düşündü. İki taraf da agresif oynadı. Orta sahayı boş bıraktı. İki tarafın da gol pozisyonuna girdiği, inanılmaz gollerin kaçırıldığı, zaman zaman arkadaşların birbirine bağırdığı, kızdığı, iki duran toptan gollerin geldiği bir maç oldu. Bursa'da Sivok, Galatasaray'da Olcan'ın duran toplardan attığı bir gol var. Ama ne Hamza hoca ne de Galatasaray teknik direktörü maçı berabere bitirmek istememiş. Bu da doğru oyun değil, güzel futbola götürdü. Bursa'da 20 bin kişi maça gelmiş, izleyiciler de, televizyonu başındakiler de, süper stat ama kötü zemine rağmen iyi bir maç izledi. İki takıma da teşekkür ederiz. Galatasaray, özellikle Avrupa kupaları için 3 puan alması gereken bir maç oynadı. Bursaspor da gençleri de oynatarak hem önümüzdeki yılın rotasyonunu yapıyor, hem büyük takıma karşı oynuyor hem de Hamza Hoca Galatasaray'a karşı kazanmak istiyor, o stresi görebiliyoruz" dedi.

3-3'LÜK VEYA 4-3'LÜK BİR SKOR ORTAYA ÇIKABİLİRDİ

Teknik olarak benzer yapılarda oyunculardan oluşan iki takımın maçı şeklinde bir karşılaşma oynandığını vurgulayan Dilmen şöyle devam etti, "Benzer taktik anlayışıyla oynayan iki takım vardı. Gerginlerdi; çünkü Galatasaray puan farkını kapatmak istiyor ki, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma konusunda risk almayayım diyor. Finalde belki kaybedebilirim ihtimalini düşünerek açık futbol oynadı. Bursaspor da açık futbol oynadı. 90 +'larda iki takım da kazanabilirdi. Neden güzel futbol dedim. Her iki takım açısından da, bir takım bu kadar rahat rahat cezasahasından cezasahasına gelmez. 90'da 5 Bursasporlu oyuncu üç kez birbirine bıraktılar. Ayağı kaydı geç vurdu. Aynı şekilde Galatasaray takımında, soldan Podolski geldi şut tercih etti. Kesse mutlaka gol, şutuna güvendi. Şutuna güvenen pas vermeyen Yasin'e fırça attı. Hiçkimse de gelip Podolski'ye niye böyle yapıyorsun demedi. Çok benzer pozisyon. Sonuçta futbolda bunlar var. Zevkli bir oyun oldu. Doğru oyunlarda daha tok takımlar olur. 3'er 4'er pozisyonlar olur ama bugün başlamadan biten zeminin ve oyuncuların bireysel olarak son paslardaki kötü tercihlerden dolayı 3-3'lük veya 4-3'lük bir skor ortaya çıkmadı."

"BEN OLSAM GALATASARAY LEHİNE PENALTIYI VERİRDİM"

Maçın içerisinde hem Galatasaray hem de Bursaspor adına birer tartışmalı pozisyon olduğunu kaydeden Rıdvan Dilmen, "Denayer'in pozisyonu yayıncı kuruluşta penaltı mı değil mi diye tartışılması gerekir. Acaba omuzuna mı vurdu kolundan mı gitti. Ben omuz gördüm. Bursasporlu oyuncunun pozisyonda ele çarptı mı, bence penaltı. Kale arkası hakeminin vermesi gereken bir pozisyon. Çarpma işleri çok konuşulmaya başlandı. Bunun da kuralları FIFA, UEFA'da kim alacaksa sabitlenmeli. Doğal hali yok, doğal olmayan hali gibi ama ben 6. hakem olursam Galatasaray lehine penaltıyı verirdim." diye konuştu.

Hakem camiasındaki isimlerin de kafasının karışık olduğunu belirten Rıdvan Dilmen, "Zaman zaman dostlarımız ve arkadaşlarımızla biraraya geldiğimizde konuştuğumuz bir konu var. Gerçekten hakem camiasındaki arkadaşlarımızın da kafası karışık. Görüşleri çok farklı olabiliyor. Çünkü Collina da farklı şeyler söyleyebiliyor. Avrupa Ligi'nde maç yöneten hakemler daha farklı kararlar verebiliyor. Enterasan. Rize maçını da izledim. Rizespor penaltı kazandı. Kalecinin halini görsen 2.5 metre öne çıktı. Manchester City - Real Madrid maçını muhteşem yöneten bir hakem bu hatayı yapsa. Bu maçı irdelerler. Sıkıntı olur. Bu penaltılar konusunda da kaleciler büyük avantajlı. İzlesinler maçı, açıyı kapatıyor. Avrupa'da da mı böyle? Ele çarpmaya Avrupa'da ne veriliyor? Avrupa Ligi'nde Cüneyt Çakır farklı görüp farklı mı karar veriyor. Fırat Aydınus, Ali Palabıyık başka mı veriyor. Çarptı mı değdi mi, bunla ilgili bir sabitlemek lazım. Daha radikal sabitlemek lazım. Hakemin doğal haline bak diyorlar. Biz genel anlamda doğal haline değil forma haline bakıyoruz maalesef. Avrupa Ligi'nde böyle yapan oyuncuya penaltı var. Bursaspor maçında böyle yapan oyuncuya penaltı yok. (Pozisyonları gösteriyor). Denayer'i ayırıyorum; çünkü hakikaten neresiyle vurduğunu göremedim. O pozisyona yorum yapamam, ama bu pozisyona bazen penaltı veriyorlar bazen vermiyorlar. Ben futbol adamı olarak o pozisyona penaltı verirdim." açıklamalarını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr