Yorumcu Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 21. haftasında oynanan Medipol Başakşehir - Beşiktaş maçını, analiz etti.

"İLK FAULDE ATILIR"
NTV Spor'daki %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalanan ilk devre sonrasındaki yayında, "Mehmet Batdal ilk sarı kartı dirseğini kullandığı için gördü. O zaman ikinci kartı da vereceksin. Beşiktaş'ın özelliği tek kale bir maç yapan bir takım. Fakat Başakşehir rakibini iyi sıkıştırdı. Alexis'in sarı kartı var, ama Batdal'ı o savunmaya başladı. Başakşehir gibi takımlar için 1-0 riskli bir skor" dedi.
Türk futbolunun efsane ismi, devre arasındaki yayında, "Adım Rıdvan gibi eminim ki Abdullah Avcı, Mehmet Batdal'ı Cikalleshi ile değiştirecektir. Çünkü Batdal ilk faulde atılır" demişti.
Başakşehir'in teknik patronu Avcı da Dilmen'i yanıltmadı ve Batdal'ı oyundan alıp Cikalleshi'yi sahaya sürdü.

"1 PUAN ÇOK DEĞERLİ"

Rıdvan Dilmen, 2-2'lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ardından gerçekleştirilen yayında ise şöyle konuştu:

"2-1 olunca Başakşehir'de koruma güdüsü ortaya çıktı. Beşiktaş beklenenin altında kaldı. Bir önceki maçta Beşiktaş'ı çok beğenmiştim. Beşiktaş 8 günde 3 maç yapacak. Beşiktaş'ın puan kaybetme ihtimali olan maç buydu. İlk yarıda Beşiktaş iyi oynamazken bile birkaç net pozisyon yakaladı. Başakşehir'in takım savunması fena değil, hücumda becerileri var. Sonuçta bu 1 puan Beşiktaş için çok değerli. Süper Lig'de şampiyonluk yarışı sona de sürecek gibi duruyor. Derbiye kadar ne Fenerbahçe'de, ne de Beşiktaş'ta puan kaybı yaşanma ihtimali düşük. Lig artık zorlaştı. Başakşehir hedefini Avrupa Ligi olarak değiştirdi. Alt sıralardaki takımlar iyi gitmeye başladı. Artık maçlar hiç kolay geçmiyor. İlerleyen haftalarda da hiçbir takım elini kolunu sallayarak maç kazanamayacaktır."

"CENK'İN POZİSYONU..."
"Abdullah Avcı, oyunu orta sahaya sıkıştırmak istemiş" diyerek sözlerine devam eden Dilmen, "O bölgede iyi oyuncuları da var, mesela Emre gibi. Skoru da yakalayınca bir ara oyunu uyuttular. Fakat sonlara doğru geri gelince Beşiktaş'ın etkili atakları gelmeye başladı. Beşiktaş bu sezon 20 gol yemiş, ilk defa bir kafa golü yedi. Rhodolfo yok, Ersan Çin'e gitti. Artık takımlara bakıyorsun dev gibi oyuncular var. Beşiktaş'ın ilk defa kafa golü yemesi tesadüf değil. Bunu Ersan ve Rhodolfo varken konuşmayabilirdik. Ancak Beşiktaş artık bu konuya çok dikkat etmeli. El pozisyonu çarpma ancak Cenk Tosun'un pozisyonu penaltı gibi geldi bana" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr