Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldığı derbiyi Ntvspor'da yorumlayan  Rıdvan Dilmen, "Galatasaraylı dostlarımız da Fenerbahçeli dostlarımız da kırılmasınlar. Fenerbahçe'nin 5-6 pozisyonu var. 2 tane olmazsa olmaz net gol pozisyonları var. Fenerbahçe kalecisi 1 kez yattı" diye konuştu. 

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen şu ifadeleri kullandı; "Galatasaray ciğerden oynuyor, Fenerbahçe daha iyi takım gözüküyor. İlk yarı 3-1 biterdi. Fenerbahçe savunma arkasına atılan toplarla pozisyona girdi. İki takım da maça hükmetmiyor. Maç yüzde 60 yüzde 40'larla oynamadı. Galatasaray ciğerden oynuyor derken organizasyonu dağınık. İki takım arasındaki puan farkı maçta var. Maçı Galatasaray da kazanabilir ayrı konu ama TT Arena'da Fenerbahçe'nin kazandığı maçlar dahil Galatasaray'ın bu kadar etkisiz olduğu maç yoktur. Kazandığı maçlarda 4-5 pozisyona giriyordu en azından ilk 15 dakikada tek kale oynuyordu. İlk yarının özeti şu, Galatasaray'da ilk yarıda 15 dakikada en çok topla buluşan oyuncu Muslera'ymış bir kaleci 15 dakikada 17 kez buluşuyorsa ki bu kadar topla stoperler buluşur. Fenerbahçe önde oynamak istiyor başka şey oynaması oynamak istiyor ama bunu tam beceremyior."

Dilmen'in maç sonu açıklamaları ise şu şekilde:

"VOLKAN BİR KEZ YERE YATTI"

Fenerbahçe'nin son Konya sıfır ve Antalya deplasmanlarında sıfır puan aldığına dikkat çeken Rıdvan Dilmen, "Rakibi Beşiktaş 4 puan daha önde. Bugün Galatasaraylı dostlarımız da Fenerbahçeli dostlarımız da kırılmasınlar. Fenerbahçe'nin 5-6 pozisyonu var. 2 tane olmazsa olmaz net gol pozisyonları var. Fenerbahçe kalecisi 1 kez yattı. TT Arena'da Fenerbahçe 2 maç kazandı ama Galatasaray hiçbir zaman böyle olmadı. Galaltasaray mücadele etti ama Galatasaraylıların üzülmesi lazım. Galatasaraylı oyuncular kaleci Volkan'ı bir kez yere yatırdı" dedi.

"GALATASARAY İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"

Galatasaray'a karşı Fenerbahçe'nin oyunu cezasahasına yıkamadığı için üzülmesi gerektiğini kaydeden Dilmen, "Fizik, taktik oyun anlayışı olmalan bir rakiple oynuyorsunuz. Galatasaray için özür diliyorum. 40 bin Galatasaray taraftarı takımı itmeye çalıştı. Oyunun bitmesini isteyen bir Galatasaray takımı var ve hakemi gidip tek tek kutluyorlar. Galatasaraylılar camiası ve futbol takımı için bence üzülmesi gereken lazım. Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında geri ittim demesi ben de Galatasaraylı olsam "aa iyi oldu" derdim. Rakiplerim puan kaybetti. Buna saygı duyarım ama oyuna baktığı zaman Fenerbahçe kalecisini yere yatıramıyorsa zaten üzülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE NASIL GOL ATACAK?"

"Ben ilk yarıda Pereira için cesaretli oynatma çalışıyor filan demiştim ya yaptığı hamleler anlaşılabilir gibi değil" diyerek devam eden Dilmen, "Volkan Şen ve Alper maçın en istekli ve pozisyon yaratan oyuncuları, sen nişan alır gibi onları çıkarıyorsun. Fenerbahçe'de futbolcular zaten %70 şampiyonluk gitmiş havasındaydılar. Fenerbahçe'nin maçı bitiren 11'ine bakıyorum, Kjaer, Alves, Mehmet Topal, Josef, Fernandao, Gökhan, Hasan Ali, Ozan bunlar çalım atamayan kat edemeyen futbolcular, sahada da iki tane kendi kendine çalım atan adam var Diego ve Nani. E peki Fenerbahçe nasıl gol atacak? Fernandao ile van Persie çift forvet oynamaz veya Volkan Şen 70'den sonra oynamaz diye bir kural mı var ya? Bu oyuncuların sözleşmesinde madde mi var? Çıkarırsın Nani'yi sürersin van Persie'yi "en kötü 1-0 yenilirim" dersin futbolcu da bu mesajı alır ona göre sahada mücadele eder. Fenerbahçe'nin bu maçı Japon kale oynayıp gerekirse 2-0 kaybetmesi lazım. Ama sen şampiyonluk maçında, sahada Topal'la Josef varken bir de Ozan Tufan'u oyuna sokuyorsan teknik anlamda sorun vardır." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr