Süper Lig'in 27. hafta kapanış maçında lider Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısında mağlubiyetini NTV'de değerlendiren Rıdvan Dilmen, mücadelesinin ilk devresine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"GOL VEYA GOLLER İZLEYEBİLİRİZ"

Karşılaşmada iki tane şık gol var. Sahada kaliteli oyuncular olduğu için, oynanan futbolun karşılığında daha fazla gol veya goller izlememiz sürpriz olmaz. Beşiktaş'a artık takımlar ikinci bölgede baskılı oyunuyor. Maç öncesinde de Rıza Çalımbay bundan bahsetmişti. Ortada geçen, beraberlik kokan bir maç... Tabi sonrasında ne olur bilinmez.

"BEŞİKTAŞ SKORU DÜŞÜNEREK OYNAMALI"

Beşiktaş, Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi nedeniyle avantajlı bir haftaya girmek üzere. Kazanırsa önemli bir avantaj yakalaycak. Pereira, dün yaptığı açıklamada "Coşkuluyduk ama sakin değildik" dedi. Beşiktaş'ın da bu sakinliğe ihtiyacı var. Artık son haftalara giriliyor. Skoru bulup daha sakin oynamak üzerine düşünmeli.

"BOYKO'NUN O TOPU ÇIKARMASI LAZIM"

Beşiktaş'ın yediği golde ters bir top atıldı. Necip'le Beck'in bu kadar içeri girmemesi gerek. İyi bir vuruştu ama kaleci Boyko'nun da bunu çıkarması lazım. Mesela Volkan Babacan buna benzer bir pozsiyonu çıkarmıştı.

Dilmen maçın tamamını ise şu sözlerle yorumladı:

"ŞENOL GÜNEŞ ACELECİ DAVRANDI"

Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'a karşı aldığı olumsuz sonuçlar ve bunların bu hafta çok konuşulması, belli ki Kasımpaşa'yı motive etmiş. Devre arasında konuşmuştuk, Beşiktaş bugün hiç sakin değildi. Karşısında dinamik, orta sahayı iyi kapatan, mücadeleci ve sakin bir takım vardı.

Tecrübesine, yaşına karşın Beşiktaş'ın en stresli ve heyecanlı ismi de Şenol Güneş'ti. Bazı hamlelerinde çok aceleci davrandı. Rıza Çalımbay ne istediyse, Şenol Güneş fazlasıyla verdi. Önce kanatları boşalttı, sonra orta sahayı zayıflattı en son Mustafa Pektemek hamseiyle ise Beşiktaş dağıldı. Maç bir anda 5-1 olabilirdi. Beşiktaş'ın sistem oyuncuları Quaresma ve Gökhan sahada yoksa mutlaka kanat futbolcuları oyunda kalmalı. Kısacası Beşiktaş taktiksel anlamda kendi yapısının dışına çıktı. Karşısında da sezonun en iyi oynayan Kasımpaşa'sı vardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr