NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasını değerlendirdi.
Mücadelenin devre arasında ki değerlendirmesin de "Bbildiğimiz Gençlerbirliği'nden eser yok" diyerek sözlerine başkayan Dilmen, "Selçuk-Doğa ve Hleb'in yaş toplamı 101. İbrahim Üzülmez'le toparlandılar. Beşiktaş, buna rağmen 5. dakikadan sonra tek kaleye çevirdi maçı ama beklentilerimizin altında kaldı. Sosa ve Oğuzhan aktif değil.
Hakeme gelince. Maçta 4 tane sarı kartlık pozisyon vardı. İki Beşiktaşlı iki de Gençlerbirliği oyuncusu. Niye göstermedi demiyorum çünkü oyunun durmamasını, devam etmesini istedi.
Bugün maçı çözerse Sosa çözer. Biraz daha etkin olması lazım. Beck de aktif olsa Quaresma'nın işi kolaylaşır, alternatifleri çoğalır" dedi.

Maç sonunda ise Gençlerbirliği'nin kaybetmemeye alıştığının altını çizen Rıdvan Dilmen, "Gençlerbirliği çok uzun süredir maç kaybetmiyor. Kaybetmemeyi alışkanlık haline getiren bir takım. Özellikle 1-0'dan sonraki reaksiyon da o yüzden. Öte yandan Beşiktaş'ın da zirve yarışında olmazsa olmaz olarak gördüğü bir maç. Kadıköy'e krediyle gitmek isiyor. Beşiktaş, 4-0'lık maçtan daha fazla oyuna hakim. Açıkçası Beşiktaş'ı izlerken şunu görüyorum: Beşiktaş bu yıl bir şey elde etti. Oyun üstünlüğüne çok çabuk ele alabiliyor. Sert, sıkı ve zaman zaman da daha önce yapmadığı set oyunlarına başladı.
Coşkulu oynamak farklı şey, 'Eyvah' diyerek oynamak başka bir şey. Beşiktaş, 'Eyvah' diyerek oynuyor. Artık kolay maç yok. Beşiktaş, 70-75 dakika tehdit yemedi.
Öyle bir durumdayız ki bazı Beşiktaşlılar haklı şekilde gol rekoru kırar mıyız diye düşünüyor ama hocalar o fikirde değil. Onlar kenarda maç bitsin diye bekliyorlar. Beşiktaş, tek kale top oynuyor. Gollük pozisyon üretememesi biraz telaşla ilgili" diyerek sözlerini noktaladı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr