Güvenlik gerekçesiyle Ankara'da nakledilen davanın 8. duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Fikret Nazik, Mehmet Genç, Nasır Eskiocak, Engin Ördek, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Mehmet Kılıç, Ahmet Mansuroğlu ve Süleyman Evet, Adana F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle bağlanırken, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

SANIK AVUKATLARINA TEPKİ

Duruşmada, patlamada ölenlerden bazılarının yakınları katılma talebinde bulundu. Bu kişilere kimlik tespiti yapılırken söz verildi. Kürsüye çıkan ölen yakınları 3.5 yıldır davanın sürdüğünü belirterek, artık suçluların cezalandırılmasını istediler. Söz alan Serkan Yeliz, patlamada kardeşi Murat Yeliz'i kaybettiğini belirterek, "3.5 yıldır adalet arıyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Sanıklara en ağır cezayı verseniz bile kardeşim geri gelmez, bunu biliyorum. Ancak ben artık kardeşimin mezarına huzurlu bir şekilde gitmek istiyorum. Bir an önce davanın sonuçlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Söz alan diğer müştekilerden bazıları da sanık avukatlarına tepki gösterdi. Bu kişiler, avukatların davanın karara bağlanmasını uzattıklarını iddia ederek, savunmadan çekilmelerini istedi.

SANIK VE MÜŞTEKİ AVUKATLARINDAN AYNI TALEPLER

Söz alan müşteki ve sanık avukatları, iddianameyi yazan, MİT TIR'ları davasında Yargıtay'daki yargılanması devam eden Savcı Özcan Şişman'ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar ayrıca olayda sorumluğu olduğu gerekçesiyle Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan kamu görevlilerinin davasının bu davayla birleştirilmesini ve Özcan Şişman ile ilgili dava dosyasının, incelenmek üzere Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nden istenmesini talep etti.

DURUŞMA 2017'YE ERTELENDİ

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarının taleplerini reddetti. Katılma talebinde bulunan müştekilerin taleplerini kabul eden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı, 27 Ocak 2017'e erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr