İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan transferini resmen açıkladı.

İngiliz devinin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Borussia Dortmund forması giyen yıldız oyuncu ile 4 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi. Söz konusu açıklamada 25 yaşındaki oyuncu için ödenecek bonservis bedeli kamuoyu ile paylaşılmazken, İngiliz basını ise Manchester City’nin bu transfer için Borussia Dortmund’a 21 milyon sterlin ödeyeceğini öne sürdü.

Yeni takımı ile ilk röportajını veren İlkay Gündoğan, Manchester City’nin kendisi ile ilgilendiğini ilk öğrendiğinde çok mutlu olduğunu ve böylesine büyük bir takıma geldiği için heyecanlı olduğunu belirtti.

İlkay Gündoğan, “Manchester City ile sözleşme imzaladığım için çok heyecanlıyım. Benimle ilgilendiklerini ilk öğrendiğimde gelmek için can attım adeta. Sonrasında da her şey çok hızlı gelişti. Borussia Dortmund’a ve taraftarlara da geçirdiğim harika 5 yıl için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

GUARDIOLA’NIN İLK TRANSFERİ OLDU

Takımın yeni teknik patronu Guardiola hakkında da konuşan yıldız oyuncu, “Manchester City’de büyük işler başarmak istiyorum. Guardiola gibi harika bir teknik adamla çalışmak, uzun süredir hayalini kurduğum bir şeydi. Bu camianın, bu yaz yaptığı ilk transfer olmaktan dolayı da gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

İlkay Gündoğan ayrıca, kariyerinin en güzel yıllarının önünde olduğunu ve Manchester City ile başarılı olarak kupalar kazanmak için her şeyini sahaya yansıtacağına söz verdi.

Sakatlığı sebebiyle Almanya’nın EURO 2016 kadrosunda yer alamayan İlkay Gündoğan, Manchester City’de 1 ay içerisinde takımla çalışmalara başlayacak ancak ilk birkaç maçı kaçırması bekleniyor.

Borussia Dortmund forması altında 2015-16 sezonunda 40 resmi maça çıkan İlkay Gündoğan, 3 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

 

Our first interview with our newest member of the squad! @Guendogan8