SMŞH Tip 3 (full mvno) hizmet modeliyle faaliyette bulunabilmek amacıyla 2016/163 sayılı BTK'dan kurul kararı alan NETGSM, bu belgeyle Türkiye'de baz istasyonu hariç kendi alt yapısıyla kendi SİM kartını çıkarma yetkisi alan ilk mobil işletmeci olarak kendi adına abonelik sözleşmesi imzalayabilecek dördüncü GSM firması oldu. Halen sabit hatta 70 bin abonesi ile abone sayısında Türkiye yedincisi olan şirket, kendi SİM kartını çıkardıktan sonra, önümüzdeki 1 yılda 1 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor.

Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe - Sinem Culha'nın sorularını cevaplandıran NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, GSM alanında haberleşme ile birlikte katma değerli hizmetlerin yer aldığını, kendi mühendis kadrolarının Ar-Ge projeleriyle geliştirdiği bir altyapı sunacaklarını ve bütünleşik iletişim ile katma değerli hizmetleri birleştirerek hizmet vermeyi düşündüklerini anlattı. İlk etapta mevcut alt yapılarına ilave olarak, 30 milyon liralık yatırım yapmayı ve 1000 personele çıkmayı planladıklarını belirten Öcal, 0510 ile başlayan hatlar ve diğer mobil işletmelerden taşıyacakları numaralarla, 1 yıl içinde 1 milyon aboneyle 360 milyon TL ciroya ulaşmayı, 5 yıl içinde ise global bir teknoloji firması olmayı hedeflediklerini aktardı.

70 BİN ABONEYE HİZMET VERİYOR

28 Mayıs 2009 tarihinde çıkarılan yetkilendirme yönetmeliği ile telekom sektörü ve haberleşmenin önünün açıldığını belirten Adem Öcal, bundan 4 gün sonra yetkilendirme başvurusu yaptıklarını hatırlattı. Öcal, bu kapsamda; telekomünikasyon alt yapı işletmeciliği, internet servis sağlayıcılığı, sabit telefon hizmetleri ve sanal mobil şebeke yetki belgesi aldıklarını ifade etti. Haberleşme sektöründe çok şeyin değiştiğini, yakın gelecekte artık tüm evlere fiber optik kablo geleceğini söyleyen Adem Öcal, haberleşme faturasının da internet ve katma değerli hizmetlerden oluşacağını aktardı.

Bu sürecin hayattaki değişimi çok daha hızlandıracağını vurgulayan Öcal, NETGSM olarak 2009 tarihinden bu yana Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve büyük çoğunluğu Ar-Ge olmak üzere 50 civarında personelle çalıştıklarını söyledi. Halen sabit telefon piyasasında kendi altyapıları ile 70 bin aboneye hizmet verdiklerini dile getiren Adem Öcal, Türkiye'nin bütün illerine bu kapsamda numara verebildiklerini dile getirdi. Uzun süre verilen mücadelenin ardından baz istasyonu hariç kendi altyapısını kurarak SİM kart çıkaracak ilk firma oldukları bilgisini veren Öcal, Turkcell baz istasyonunu kullanarak hizmet vereceklerini vurguladı.

YIL SONUNDA PİYASAYA GİRECEK

Temel hedeflerinin 2016 yılı sonu itibarıyla piyasaya girmek olduğunu söyleyen Adem Öcal, "NETGSM olarak 0510222 ile başlayan hatları aldık. 1 milyon kapasite ile başlamayı düşünüyoruz. Şu anda biz zaten Türkiye'nin sabit telefon da yedinci operatörüyüz. NETGSM olarak geleceğin katma değerli hizmetlerle bütünleşeceğini düşündüğümüz için artık aboneye abone gözüyle bakmak istemiyoruz. Bütüncül bir müşteri gözüyle bakarak katma değerli hizmetlerle bütünleştirdiğimiz bir yapıya büründürmek istiyoruz. Dolayısıyla burada haberleşme satmayı düşünmüyoruz. Haberleşme ile birlikte katma değerli hizmetleri verdiğimiz bir alt yapıya büründürmek istiyoruz.Yani geleceğe yönelik bir yapı kurmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr