Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1 Kasım seçimlerinde AKP ve MHP'nin oy oranlarının toplamı yüzde 63 iken 16 Nisan referandumunda 'Evet' oyu verenlerin yüzde 50'nin altında kalmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Gökçek, "Şu an psikolojim şu; 100 beklerken 95 alan öğrenci gibiyim. Yani sınıfı geçtik" dedi.

Referandum sonuçlarının ilk 2 saatinde sessiz kalan Melih Gökçek, sosyal medyada gecenin konusu oldu.

Sonunda saat 20.30'da Melih Gökçek'ten beklenen tweetler geldi. Gökçek Ankara'nın referandumda hayır demiş olmasına değinmeden "Zaferimiz mübarek olsun" 'tweet'i attı. Gökçek, "Şu an psikolojim şu; 100 beklerken 95 alan öğrenci gibiyim. Yani sınıfı geçtik. Zaferimiz mübarek olsun. 7 düvel bir oldu ama biz kazandık. Yani millet kazandı. Teşekkürler Türkiye" diye yazdı.

Referandumda %51'in üzerinde 'Hayır'ın çıktığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek'le oy verme işleminin sona, "Oylarımızı kullandık hatta oyu atarken dikkat ettiyseniz bir sloganla attım ’hayırlı olsun evet oyları’ diye. Evet oylarımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun, inanıyorum ki Ankara’dan yüzde 58, Türkiye genelinde yüzde 60’ı yakalayacağız. Türkiye’nin istiklal ve istikbali inşallah mükemmel olacak. Bu bir dönüm noktası, inşallah çok güzel hizmetler getireceğine inanıyorum" şeklinde konuşmuştu.

Melih Gökçek: Ahmet Hakan'la iddiaya girdik

Melih Gökçek, Gökçek, referandum sonuçlarıyla ilgili olarak gazeteci Ahmet Hakan'la iddiaya girdiğini açıklamış, "O, yüzde 54'ün altında 'evet' çıkacağını söyledi. Çıkarsa ben kazanırım dedim. Bir elbisesine iddiaya girdik" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr