REDaktif internet sitesi ve Birleşik Haziran Hareketi Genel Yürütme Kurulu Üyesi Hakan Gülseven'in Redhack soruşturması nedeniyle evinde arama yapıldığı ve hakkında gözaltı kararı verildi.

HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyesi Hakan Gülseven, bir açıklama yaparak, "Polis tarafından verilen bilgiye göre, gizlilik kararı olan ve düzene karşı işlenen suçlar kapsamında yürütülen bir soruşturmadan dolayı hakkımda gözaltı kararı alınmıştır." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hakan Gülseven, Redhack ile REDaktif internet sitesinin isim benzerliği dışında hiçbir ilişkisi olmadığını kaydetti.,

Hakan Gülseven'in Haziran'ın sitesinden yaptığı açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz hafta sonu ikamet adresime ve daha önceki adreslerime polis tarafından baskın yapılmıştır. Polis tarafından verilen bilgiye göre, gjzlilik kararı olan ve düzene karşı işlenen suçlar kapsamında yürütülen bir soruşturmadan dolayı hakkımda gözaltı kararı alınmıştır. İktidara ve düzene karşı kimliğim dolayısıyla bunları şaşırtıcı bulmadım, nedenini anlamaya çalıştım.

Durum birkaç gün içinde anlaşıldı.

Önceki hafta RedHack isimli ‘hacker’ grubu Enerji Bakanı ve ‘damat’ Berat Albayrak’ın mail adresini ele geçirdiğini duyurmuş ve mesajlarından bazı örnekleri yayınlamıştı. Yöneticisi olduğum REDaktif adlı sitede (redaktif.com), pek çok haber/yorum sitesi gibi, bu haberi duyurduk. Ayrıca RedHack twitter hesabına mesaj yazarak kısa bir soru-cevap röportajı gerçekleştirdik. Hemen arkasından redaktif.com sitesine yayın yasağı getirildi. Ertesi gün ikamet adresime polis baskını yapıldı, daha önceki adreslerime polis gitti…

Birincisi, konuyu soruşturan savcının ve polis şeflerinin konuya vakıf olmadığını görüyoruz. 10 seneye yakın yazı işleri müdürlüğünü yürüttüğüm RED dergisinin ve yöneticiliğini yaptığım REDaktif web sitesinin, isim benzerliği dışında, RedHack adı altında faaliyet yürüten hacker grubuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Beni ya da temsil ettiğim kurumları RedHack operasyonuna dahil etme çabası, bir dönem Fethullahçıların adet haline getirdiği düzmece davalara benzemektedir.

İkincisi, bugüne dek savunamayacağım hiçbir iş yapmadım. RED dergisinde ortaya koyduğumuz siyasi çizgiyi ve Türkiye Yürütme Kurulu’nda görev aldığım Birleşik Haziran Hareketi’nin tüm faaliyetlerini sahiplendim, sahipleniyorum. Devlet bunların herhangi biri hakkında ‘suç’ değerlendirmesi yaptığı takdirde hesabını vermeye hazırım. Ama kimse Fethullahçılar gibi hakkımızda suç icat etmeye kalkışmasın, bunun altından kalkamazlar.

Üçüncüsü, RedHack’le hiçbir organik ilişkimiz bulunmamaktadır ama bu hacker grubunun halka karşı hiçbir eylemine şahit olmadığımızı da belirtmek boynumun borcudur. Gerisini, onların ele geçirdiği bilgilerden korkanlar, saklayacak işleri olanlar düşünsün…

Sonuç olarak, devlet REDaktif (redaktif.com) sitesine getirdiği hukuksuz yayın yasağını derhal kaldırmalıdır. Hakkımda sürdürülen polis tacizine son verilmelidir.

Konu sadece şahsımla ilgili değildir; bu memlekette kimsenin OHAL’e yaslanan keyfi tacize, eziyete uğramasına izin verilemez."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr