İngiltere Premier Ligi’nde devlerin arasından sıyrılıp, 132 yıllık tarihindeki ilk şampiyonluğuna imzasını atan Leicester City’nin teknik direktörü Claudio Ranieri açıklamalarda bulundu.

Everton’ı yenip kupayı kaldırdıkları maçın ardından King Power Stadı’nda Adanır’ın sorularını yanıtlayan Ranieri, bu inanılmaz başarının sırrını paylaştı.

Ranieri, “Oyuncularımın inancı çok önemliydi. Son derece iyi ve profesyonel futbolcularla çalıştım. Hemen hemen her istediğimi yaptılar, asla şikayet etmediler. Kulübün sahipleri bana bir hedef koymamıştı. Burada önemli olan takımın şampiyonluğa olan inancıydı. Onlar istediler ve kazandılar” diye konuştu.

“TERİM VE TÜRKİYE'YE BAŞARILAR”

Haftalar geçtikçe şampiyonluğun daha da yaklaştığını belirten İtalyan hoca, “Bu süreçte takımı baskıdan mümkün olduğu kadar uzak tutmaya çalıştım. Onlara, ‘Çıkın oynayın ve keyif alın’ dedim. Önce Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantiledik, sonra da Premier Ligi kazandık” yorumunu yaptı.

Türkiye’den kendilerini destekleyenlere de teşekkür eden Ranieri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e de selamlarını gönderip, “Terim çok başarılı bir futbol adamı. Umarım, Euro 2016’da takımıyla birlikte başarılı sonuçlara imzasını atacaktır” ifadelerini kullandı. (sporcope)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr