Trabzon'da 5 Şubat 2005 tarihinde Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'yu öldüren Oğuzhan Akdin, tutuklu bulunduğu cezaevinden 24 Ağustos 2016 günü tahliye oldu. Akdin Trabzon'da yayın yapan Karadeniz gazetesine konuştu ve cinayetin nedenini 12 yıl sonra açıkladı.

"Hak din Hristiyanlıktır dedi"

Cinayeti işlediği tarihte 16 yaşında olan Akdin şunları söyledi: "Santoro'nun misyonerlik yaptığını çevremde duyunca kiliseye gittim. Konuşmak istedim. Bana 'Hak din Hristiyanlıktır. Bir gün bütün Türkler Hristiyan olacak' deyince çok sinirlendim, yanından uzaklaştığım bir sırada 'Sizin dininiz değil bizim dinimiz (İslamiyet) gerçek hak dinidir’ dedim ve tekbir getirerek ateş ettim. Rahip Santoro’ya iki mermi isabet etmişti. Çıkarken de havaya bir el ateş ettim ve olay yerinden ayrıldım. Olay sadece bundan ibarettir."

"100 Dolar almıyordum"

Arkasında örgüt olduğu iddialarını reddeden Akdin, "Cinayetten sonra bir yere kaçmadım. Kilisenin yakınında bulunan rahmetli babamın evine gittim. Evde dururken polisler geldi. Ailem şaşırdı. O zaman cinayet işlediğimi anladılar. Kiliseden haftada 100 dolar para aldığım şeklinde söylentiler, yazılar çıktı, böyle bir şey yok. Bu iddialar tamamen yalan ve asılsız" dedi.  

Cinayette kullandığı silahı kimseden almadığını, kendi imkanlarıyla temin ettiğini ileri süren Akdin "Devletimizi zora düşürdüğüm için pişmanım. Artık vatanıma milletime hayırlı biri olmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr