Sputnik'in haberine göre, Şubat ayından bu yana cezaevinde bulunan ve maksimum ceza süresi 6 ay olan 46 yaşındaki Siaglinde Baumert, ARD ve ZDF televizyon kanalları ile Deuschlandradio’ya fazla ödeme yapıldığını belirterek, buna katkıda bulunmayı reddettiğini ifade etti.
Die Welt’e yaptığı açıklamada, yetkililerin kendisinden malvarlığıyla ilgili bir açıklama imzalamasını talep ettiğini aktaran Baumert, bunu reddettiğini çünkü aksi takdirde zorunlu ödemeleri kabul etmiş sayılacağını söyledi.



“Spordan hiç anlamıyorum ve spor haberlerinin bir dakikasının 40 bin euro’ya mal olduğunu öğrendiğimde kendi kendime neden buna 1 cent bile katkıda bulunayım ki diye sordum” diyen Alman kadın, 2013 yılından itibaren vergiyi ödemeyi reddettiği belirtildi.
Die Zeit’a göre, 2014 yılında kamu yayın kuruluşlarına 8.3 milyar euro ödenek ayrılan Almanya’da, vatandaş olsun ya da olmasın ülkede ikamet eden herkes kamu yayıncılığı için ayda 17.5 euro ödemek zorunda. Uzun zamandır eleştirilere hedef olan vergi politikası, 2013 yılında televizyon olsun olmasın her ev için zorunlu hale getirilmesiyle birlikte daha da çok tepki çekti.



Daha öncesinde, tahsildarlar her evi ziyaret ederek kaç televizyon ya da radyo olduğunu tespit ediyor ve buna oranla bir ödeme tespit ediliyordu. Bu uygulamanın geçerli olduğu dönemde ise ödemeden kaçınan kişilerin kapıyı açmaması ya da evdeki cihazları saklaması alışıldık bir durumdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr