Yakmak için bilet (Kanat Atkaya - Hürriyet)

Seyahatte kullanamayacak olsa da, ‘yakmak için’ bile bir Avrupa biletine ihtiyacı var. Ve bu kupa da o bileti sağlayabilir. İtibar, taraftarın gönlünü almak gibi bonuslar da cabası... İlk 10 dakika baskı kurmaya çalışan ama aynı zamanda kalesinde iki net pozisyon veren bir Galatasaray vardı.12’de Podolski, 13’te Carole ile tehlike sinyali çakmaya başlayan sarı kırmızılı ekip 15’inci dakikada öne geçmeyi başardı. Yasin’in attığı pas, Emre’nin kontrolü ve gol vuruşu estetik açıdan da kıymetliydi. Gol sonrası Rizespor biraz oyunu ileride zorlamaya çalışsa da Galatasaray bu ataklarda fazla terlemedi, oyunu soğuttu.

Utan Emre!.. (Levent Tüzemen - Sabah)

Galatasaray eğer fark atacağı bir maçı 3-1 kazanmış ise bunun sorumlusu öncelikle Emre Çolak'tır.. Şaşırdınız mı? Dakika 62... Kişisel gayretiyle bir gol atıp, Yasin'e gol pası veren Podolski'ye maç boyu Emre Çolak pas vermemeye çalıştı. Ben yıldız tablosunda maçta 1 gol atan ve iyi oynayan Emre'ye bilerek (0) verdim... Neden mi? Emre dahil hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Yasin'in attığı golden sonra Podolski'ye sarılmasına Emre'nin gösterdiği tepkiyi de ayıpladım.. Kaptanlık yaptığı Galatasaray'ın çıkarlarını hiçe sayan Emre Çolak'a "Utan Emre utan" diyorum.. Ünlü İtalyan hoca Lippi, "Futbol iyi oyuncularla oynanır. Elinizde kaliteli oyuncular yoksa başarı kazanmak zor" der.. Podolski'nin kalitesine asla dil uzatmadım ama Alman yıldızı yeterince sorumluluk almadığı için çoğu zaman ağır eleştirdim. Ancak Çaykur Rize ceza alanı önünde gol atabilecek pozisyonlarda maalesef Podolski'ye, Emre'nin başını çektiği grupta Yasin, Olcan hatta Sabri bilerek pas atmadılar.


Büyük başarı! (Osman Şenher - Milliyet)
Galatasaray iyi futbol mu oynadı... Tabii ki hayır. İstese de oynayamaz. Bu kadar kötü Rizespor karşısında ilk yarı turu garantilemeliydi. Teknik kadroya aklım ermiyor. Riekerink’in yanında Orhan Atik hoca da oturuyor. Rakip on kişi kalmış. Umut’u da oyuna alıp çift santrfor oynat. Bunu düşünemiyor. Galatasaray’ı hücuma taşıyan bir tek Yasin var. Onu çıkarıp Tarık’ı oyuna alıyor. Şaka gibi bir şey. Linnes bu kadar mı kötü futbolcu. Defansta Semih varsa onun önünde Linnes oynayamaz mı? Hollandalı hoca bunu da düşünemiyor. Ama Orhan hocanın Riekerink’i uyarması lazım.


İki renk bir arma (Bülent Timurlenk - Sabah)
Galatasaray'ın kenarda duran bir hocası var ama teknik direktörü yok. Tribünde başkanının oturduğu ama bir yöneteninin ve liderinin olmadığı gibi... Sabri'nin kontratından, "Bizden M. Gomez için 9 milyon istediler" diyen Hamzaoğlu'na, "Melo bizimle kalacak, istersek Messi'yi alırız" diyen, "İbrahimovic'e bakarız"la taraftarını oyalayan başkanına, "Burak Yılmaz'ı satmam" diyen Denizli'sine kadar neresinden tutsan kopacak, akıl tutulması yaşayan bir takımın dün kupada final yolunu sonuna kadar açmasının tek bir sebebi var. Formanın iki rengi ve üzerindeki arma!..

Ne işin var hakemlikle? (Serhat Ulueren - Vatan)

Fizik desen onda... Eminim six packleri de vardır karnında... Boy pos yine onda.. Gözler, burun, jöleli saçlar tek kelimeyle harika... Ne Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı, ne Çağatay Ulusoy ne de Kerem Bürsin eline su dökebilir. Ben yerinde olsam hemen başlarım modelliğe. Sonra da ver elini diziler ve reklamlar. Şu anda kazandığından kat kat fazla kazanır, kızları da peşinden koştururum Ali Palabıyık’ın yerinde olsam. Dünkü gibi maç yönetmeye devam ederse, en geç 1-2 sene sonra ya düdüğünü asar, ya da klasman düşüp yok olup gider.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr