Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ‘El Pais’ gazetesine verdiği röportajı değerlendiren İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, “Esed görüşmelerin parçası olmalı ama çözümün değil...” ifadelerini kullandı.

Jose Manuel Garcia-Margallo, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara harekatı ihtimaline ilişkin, “Çatışmayı daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz” diyerek Suudi ve İran askerlerinin Suriye topraklarında karşı karşıya gelebileceği uyarısını yaptı.

"ESED ÜÇ AYDA DÜŞER DEDİLER"

Şubat 2012’de Münih Güvenlik Konferansı’nda Suriye için askeri çözüm olmayacağını söylediğini ancak dikkate alınmadığından yakınan İspanyol Bakan, kendisine “Esed için endişelenmeye gerek yok üç ayda düşer.” denildiğini paylaştı.

"ESED’İN DÜŞECEĞİNE İNANMAK SAFLIK"

Margallo, Suriye’deki çatışmaların üzerinden 5 sene geçtikten ve 2. Dünya Savaşı’nden beri en büyük insanlık kriziyle karşı karşıya kalındıktan sonra kendi pozisyonlarının ağırlık kazanmaya başladığını belirtti.

İspanya Dışişleri Bakanı, son aylarda yaşananların “Rusya’nın Esed’in düşmesine izin vereceğine inanmanın saflık olduğunu” gösterdiğini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr