A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubunda oynayacakları Romanya ve İsrail maçlarını kazanarak liderliği garantilemek istediklerini söyledi.
Milli takımın Romanya ve İsrail ile oynayacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup elemeleri maçları için yaptığı antrenman öncesi oyuncular Kübra İmren Ekşi, Şaziye İvegin Üner ve Işıl Alben ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akkaya, deplasmanda yapacakları karşılaşmaların çok önemli olduğunu ifade etti.
Akkaya bu maçlara hazırlanmak için az zamanlarının olduğunu kaydederek, "Eleme grubunda oynayacağımız bu iki maçı da kazanıp liderliği garantilemek ve Kasım ayında yapılacak maçlara rahat bir şekilde çıkmak istiyoruz" dedi. Önlerinde uzun bir süreç olduğunu ve Avrupa Şampiyonası elemelerinden sonra olimpiyat elemeleri olduğunu hatırlatan Akkaya, bütün oyuncuları Rio için hazır duruma getirmek istediklerini aktardı. Bu zamana kadar olimpiyatlarda alınan bir takım madalyası olmadığını belirten ve tüm oyuncuların bunun farkında olduğunu dile getiren Akkaya, şöyle devam etti: "Bu iki maçın sonunda olimpiyat elemesini de geçip mümkünse olimpiyatlarda madalya almak ve Türk basketbol tarihine geçmek istiyoruz. Bu uzun bir süreç ve her oyuncuyu kullanmak istiyoruz. Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı Demirmen ve Latoya Sanders her zaman bu takımın oyuncuları. Bundan sonraki süreçte olimpiyat elemelerinde bizimle olacaklar. Onları mümkün olduğu kadar olimpiyatlara hazır tutmak istiyoruz. Nevriye ve Birsel'in sakatlığı yok. Onların dinlenmelerini istedik çünkü sporda sakatlık ve yorgunluk da var. Kuradan memnunuz ve biz iyi olduktan sonra gruptan çıkmama şansımız yok. Karşımıza kim çıkarsa çıksın olimpiyatlarda madalya almak istiyoruz. En büyük hedefimiz bu."

KÜBRA: "OLİMPİYATLARA KATILMAK İSTİYORUZ"
Oyuncuların görüşleri Milli oyuncu Kübra İmren Ekşi, Romanya deplasmanından galibiyetle dönerek İsrail maçı hazırlıklarına başlamak istediklerini belirtti.
Kübra, Avrupa elemelerinin ardından olimpiyat için mücadele vereceklerini hatırlatarak, "Herkes için olimpiyatlara katılmak büyük bir gurur ve her sporcu o duyguyu yaşamak ister. Takımımızda daha önce bu duyguyu yaşamış oyuncularımız var ve herkes bunun öneminin farkında" diye konuştu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Şaziye İvegin Üner de Romanya maçını kazanıp grupta üçte üç yapacaklarını ve şampiyonaya namağlup gitmek istediklerini kaydetti.
Işıl Alben ise iki zorlu deplasmana gideceklerini ancak enerjisi yüksek bir takım olduklarını ve mücadelelerini göstererek iki maçı da kazanacaklarını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr