Cumhurbaşkanı’na operasyon olduğunu bilmediğini, Şükrü Seymen’in Marmaris’te ‘Cumhurbaşkanı nerede’ diye soruncaya kadar haberinin olmadığın ileri süren MAK timinde görevli Astsubay Yakup Özcan, “Binbaşının bu sorusu üzerine oradakilerden biri ‘bir saat önce İstanbul’a gitti’ deyince geri döndük. Sonra ateş edildi biz siper aldık. ‘Eller havaya’ diye bir ses duymadım ama ‘Emniyet burada’ diye bir ses duydum. Bu sırada ateş devam etti” dedi. 

Gökhan Şahin Sönmezateşi’in sürekli bir telefonla görüştüğünü belirten Özcan, “Çiğli’den helikopter ile kalkmadan önce Gökhan Şahin Sönmezateş sürekli telefon ile görüşüyordu. Telefon ile görüştüğü kişinin Genelkurmay Başkanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“İlk teslim olanlardan birisiyim”

Yakup şöyle devam etti:

"Marmaris’e otele girdiğimizde önümdeki kişilerin eksi bire indiğini gördüm. Ben de peşlerinden devam ettim. O esnada ateş olmadı. Ancak dışarıdan otel mermi yağmuruna tutuldu. Bir süre sonra Şükrü Binbaşı’nın telefon konuşmasından helikopterden birinin vurulduğunu anladım. O esnada sürekli ateş edildiği için ben de dahil hedef gözetmeksizin ateş ederek bölgeden uzaklaştım. Belli bir uzaklığa gittikten sonra ağırlıkları bırakarak Şükrü Binbaşı’nın emri ile gruplara ayrıldık. Şükrü Binbaşı herkese telefonlarını kırmasını istedi. Ben telefonun bataryasından ayırdım ama kırmadım. Yukarıya çıktıktan sonra işin ne olduğunu ancak anlayabildim. Arı kovanlarının yanına ulaştığımda tüfeğimi de bıraktım. Daha sonra bizi gören biri ihbar etti. Gelen jandarma ekiplerine teslim oldum. Bu olayda ne yapacağımı, ne yapmayacağımı bilmiyordum. İlk teslim olanlardan birisiyim. Olayın detayını Emniyette öğrendim."

“F16 uçakları varken, 23 askere ne gerek vardı”

Sanık Özcan savunmasında, olayın suikast iddiasını olduğunu kabul etmeyerek MAK timinin esas görevinin çatışma değil, kurtarma olduğunu söyledi. Sanık Özcan “Cumhurbaşkanının eski Başyaveri şu anda duruşma salonunda. İsteseydi Cumhurbaşkanını o öldürebilirdi. O gece 35 F16 uçağı havalandı. Ankara Marmaris arasını 30 dakikada F16 ulaşır. 3-4 tane MK-84 bombası ile çözüm alınacakken ne amaçla buraya geldiğini bilmeyen bu 23 askere ne gerek vardı. Cumhurbaşkanı Marmaris’ten gece saat 00.40’da ayrılmış olmasına rağmen, niye bölgeyi koruma amaçlı çevre illerden güvenlik güçleri 03.30’da geldi?” dedi.

“Evlilik hazırlığı yapıyordum”

FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığın söyleyen Özcan, “Taner Binbaşı bu operasyon için bize ‘Terör’ operasyonu dedi. Bu eylemde başından beri yanıltılarak görev aldım. Beni ilk anda sağ teslim alacaklarını zannetmediğim için 15-16 saat sonra teslim oldum. Bilerek ve isteyerek hiçbir suç kastım olmamıştır. Evlilik hazırlığı içindeydim. Tuttuğum düğün salonları ve ev kiralama ile ilgili görüşme ve dekontları mahkemeye sunabilirim. Evlilik planlaması yaparken bu işe girişmem mümkün değil” dedi.

Müşteki avukatının ‘Uçakla bu işin çözüleceğini söylüyorsun. Sizin teçhizatlarınız Cumhurbaşkanını öldürmeye elverişli değil miydi?’’ sorusuna sanık Yakup Özcan cevap vermek istemedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr