Galatasaray'ın transfer listesindenki ilk isim olan Martin Benitez'in kulübü Independiente'in ikinci başkanı Noray Nakış, transferin her an gerçekleşebileceğini söyledi. Aslen Ermeni olan ve Türkiye'den (Sivas'tan) Arjantin'e göç eden Nakış "Benitez henüz 22 yaşında. Gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. Galatasaray'a büyük katkısı olur. Arjantin milli takımı için de büyük bir yetenek. Ama şanssızlığı önünde Messi, Agüero ve Tevez gibi çok önemli isimler var" dedi.

"REAL MADRİD VE PORTO'YU REDDETTİK"
Galatasaray genel sekreteri Fatih İşbecer'le Benitez için transfer müzakeresi yaptıklarını belirten Nakış, "Oyuncunun yüzde 85 hakkı bizde, yüzde 15 ise ailesi ve menajerinde. Ben Galatasaray'a gitmesini çok istiyorum. Bunu da açıkça beyan ediyorum. Ben Mustafa hoca ve Cenk Ergün'e de söyledim. Benitez'i Real Madrid ve Porto istedi. Biz Porto'nun önerdiği ücreti kabul etmedik. Real Madrid'in planını biliyoruz. Alıp başka bir takıma ya da ikinci takımları Castilla'ya verecekler. Biz oyuncumuzun böyle bir yöntemle transfer edilmesini istemediğimiz için Real Madrid'in teklifini reddettik. Şimdi Porto'nun önerdiği ücreti reddederken, Galatasaray'a bu ücretin çok altında 'evet' demek doğru olmazdı. Ben kendim bunu kabul etmedim. Mustafa hoca ve Cenk Ergün'e de söyledim. Galatasaray, yüzde 60'şını peşin ödeyelim, geri kalan yüzde 40'lık kısmı 2 yıllık süreçte ödeyelim diyor. Bizim oyucuyu kesin olarak satmak gibi bir düşüncemiz yok. Acelemiz de yok. İstediğimiz şey belli. Ama beni rahatsız eden bir şey var. Biz Fatih beyle (İşbecer) görüştük. Bir müzakere başladı. Sonrasında Galatasaray'dan ne arayan ne soran var. Aramadılar. Bu beni çok rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

"TORBADAN FORMAYI ÇIKARIP GİYDİRMEK KALDI"
Benitez'e Galatasaray'ı anlattığını dile getiren Nakış, "Kendisine orada nerede kalacağın, neler yapacağını, her şeyi gösterdim. Tek şey kaldı. Torbadan Galatasaray formasını çıkarıp elimle üstüne giydirmek. Bekliyoruz. Oyuncu Galatasaray'a gelmeyi kabul etti. Gelmek istiyor. Biz söyleyeceğimizi söyledik. Sadece bendeki Galatasaray formasını giydirmek kaldı. Ama Galatasaray'dan hâlen haber yok" diye konuştu. (ajansspor)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr