Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen MHP Milletvekili Ümit Özdağ, havalimanında partililer tarafından karşılandı. MHP Genel Başkan adaylığı için de ismi geçen Ümit Özdağ, kendisini karşılayan partililerle tokalaştıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel başkan adaylığı konusundaki soruyu, "Gerekli açıklamayı 9 Nisan'da yapacağım" diye konuştu.

Birkaç gün önce Diyarbakır'a giderek incelemelerde bulunduğunu ve burada PKK ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü gördüğün anlatan Ümit Özdağ, PKK'nin yeni taktikler geliştirmeye başladığını kaydetti.

Son zamanlarda PKK'nin çekildiği binalara patlayıcı tuzakladığını ve bu şekilde şehit verildiğini anlatan Ümit Özdağ, şöyle dedi:

"Biliyorsunuz Nusaybin’de devam ediyor PKK terörünü temizlemek için yapılan çalışmalar. Nusaybin’de PKK, Sur’da, Cizre’de, Şırnak’ta, Silopi’de almış olduğu uğramış olduğu mağlubiyetin etkisiyle yeni yeni taktiklerle geliyor. Bütün binaları bombalıyor ve askerlerimiz, polislerimiz binaları temizlemek için girdiklerinde binalar havaya uçuruluyor ve şehitleri böyle veriyoruz. 24 şehit verdik ve bunlardan 18’i EYP patlayıcısıyla verilen şehitler. Hiçbir Türk askerinin, hiçbir Türk polisinin canı bir binadan daha kıymetsiz değildir. Asker ve polislerimiz böyle tuzaklanmış binalara sokulmamalı, bina temizliği asker ve polislerimize bu şekildi yaptırılmamalıdır. Bunun yerine EYP ile tuzaklandığı düşünülen binalar içinde canlı olup olmadığının tespitinden sonra top ateşiyle imha edilmelidir. Türk polisi ve askerinin canı bizim için olağanüstü öneme sahiptir."

Özdağ, açıklamasının ardından kendisini karşılayanların oluştuğu uzun araç konvoyuyla şehir turu attı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr