Hiçbir illegal yapı içerisinde bulunmadığını ileri süren Tümgeneral Hakbilen darbe girişimi sırasında tatilde olduğununun altını çizdikten sonra kendi aracıyla saat 03.00 sıralarında İzmir'e geldiğini, lojmanda üniformalarını giydikten sonra karargaha geçip ordu komutanının makamına gittiğini anlattı.
Tümgeneral Memduh Hakbilen, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Ordu Komutanımızın önünde söz konusu mesaj duruyordu. Bana yine sıkıyönetim komutanı olarak göründüğümü söyledi. Ben de bunlardan bilgimin bulunmadığını ve emrinde olduğumu söyledim. Ben hala o mesajı görmüş değilim" dedi.

Tümgeneral Memduh Hakbilen, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in kendisi hakkında verdiği tutuklama kararını ise şu şekilde anlattı:
"Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan mesaj geldi. Mesajda daha önceki son emirlere uyulması, uyulmadığı takdirde de yasal işlem yapılacağı bilgisi vardı. Ben de bu mesajın doğru olup olmadığını Kuvvet Komutanlığını arayıp teyit ettim. Daha sonra bu bilgiyi vermek için ordu komutanının odasına gittim. Burada ordu komutanımızın başı iki elinin arasındaydı ve sıkıntılı görünüyordu. Zaten komutanımızın da önceden bildiğim gibi migreni vardı. Hatta ona bir ilaç tavsiye ettim o da iyi gelmişti. Ben bu sırada gelen mesajı ona anlatım. Sanırım o an migreninin de etkisiyle konuyu yanlış anladı ve bana 'Sen ne demek istiyorsun, seni görevden aldım, çabuk çık odadan' dedi ardından da emir subayı ve korumalarına tutuklayın emri verdi. O anlar, hayatımın en acı ve en karanlık anıydı. Ben onurum ve şerefim için yaşadım. Hayatım karardı. Kolay değil, vatan hainliğiyle suçlanıyorsunuz. Ben bu sırada kendimi kaybettim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr