TRT 1 ekranlarında yayımlanan “Ramazan Sevinci” programına 12 Haziran 2016 tarihinde konuk olan Ankara Üniversitesi  İlahiyat Profesörü Mustafa Aşkar, “Namaz kılmayan hayvandır” demişti.

Sabah’ın haberine göre, Akşar’ın açıklaması şöyle:

“12 Haziran Pazar günü TRT 1 kanalında konuk olarak katıldığım 'Ramazan Sevinci' programında, konunun önemini vurgulamak amacıyla kullandığım ifadeler maalesef yanlış anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılmaya ve maksadını aşan yorumlara sebebiyet verdiğim için kamuoyundan özür diliyorum. Hayırlı Ramazanlar...”

O sözlere suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Umut Beyaz,  TRT’de yayınlanan “Ramazan Sevinci” programındaki “Namaz kılmayan hayvandır” sözleri için suç duyurusunda bulundu.

Aşkar’ın sarf ettiği sözler nedeniyle cezalandırılması gerektiği belirtilen suç duyurusunda “Şüpheli, bu ifadeleri ile toplumda kendisiyle aynı düşünce ve inancı paylaşmayan kesimlere ‘hakaret’ etmekle kalmamış, aynı zamanda basın yoluyla ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunun da işlendiği” vurgulandı ve namaz kılmayan bir kişinin aşağılanmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr