NBA’de Oklahoma City Thunder forması giyen Enes Kanter, millî forma açın her zaman hazır olduğunu belirterek, en büyük hayalinin milli formayla Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşamak olduğunu ifade etti.

Ülker'e transfer olduğu dönemde takımın Fenerbahçe ile birleştiğini hatırlatan Enes, "16 Yaşaltı Millî Takım’a seçildim. İstanbul’daki ilk yılımı Fenerbahçe’de geçirdim. Performansımla Türkiye’nin en değerli oyuncusu oldum. Menajerim 'Gel, Amerika’da oku ve oyna.' dedi. Benim Amerika’ya gideceğim takımda duyuldu. 'Buradan para aldığını söyleriz, sen Amerika’da oynayamazsın.' dediler (Amerika’da kolej ve üniversite liglerinde oynamak için profesyonel olmamanız gerekiyor). Ben de gitmekten vazgeçtim. Sakatlıktan sonra geri döndüm. Fenerbahçe para teklif etti. 1 milyon lira vereceklerdi, istemedim. Amerika’ya gitmemi istemiyorlardı. Teklifi 6 milyona çıkardılar. Amerika’ya gitmeye kararlıydım. Mirsad Türkcan, sahada herkesin önünde ayakkabısını çıkardı ve bana fırlattı. 'Benden habersiz nasıl gidersin!' dedi" diye konuştu.
Mahmut Uslu'nun kendisine cazip teklifler sunduğunu söyleyen başarılı basketbolcu, "Mahmut Uslu, 'Yeni yapılacak salona senin adını vereceğiz dedi. Fenerbahçe’den yine arayıp “Eğer gidersen Aziz Yıldırım altyapıyı kapatacak” dediler. Ama ben kararlıydım. Gitmek istiyordum ama birçok engelle karşılaştım. ABD’ye gideceğimiz zaman menajerim tanınmayacak şekilde gizlenerek geldi. O sırada Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Aziz Yıldırım’ın korkusundan, 'Türkiye’ye geri dön' dedi. Ben Amerika’da oynamaya kararlıydım. Ama hukuki süreç aleyhime sonuçlandı. Hiçbir zaman lise ve üniversite (NC) liglerinde oynayamayacağım kararı verildi. Uzun süre oynayamadım. Her yerde ismim çıkmıştı. Tabii ki ortada çok belirsizlik vardı. Çok zor bir dönemdi. Ama yolumdan dönmedim. Sonra NBA’in draft dönemi başladı. Utah Jazz beni seçti. Oysa bengitmek istemedim. Draftta 3. sıradan seçilmem herkesin dikkatini çekti. Utah’ın beni seçtiği yıl (2011) NBA’de lokavt oldu" dedi.

"MEHMET OKUR FERRARİSİYLE YEMEĞE GÖTÜRDÜ"
Mehmet Okur'un Utah'dayken kendisiyle ilgilendiğini ifade eden Enes, "Utah’ta çok rahat değildim. 4. yılımda Dallas maçından sonra takas istediğimi söyledim. O dönem benim için zordu. Takas istediğim hâlde son güne kadar bir ses çıkmadı. Takas döneminin bitmesine saatler kala Oklahoma’ya takas oldum. Çok iyi bir fiyata kontrat imzaladım. Oklahoma’da dikkatimi ilk çeken şey profesyonellikti. Takım yönetiminin sizinle olan ilişkilerinden sistemin işlemesine kadar. Bunun yanında, Utah’tan daha başarılı bir kadrosu var. Bu kadroyla oynadığınızda hem daha çok tatmin oluyor hem de gelecek adına üzerine inşa edebileceğiniz daha performanslı bir kariyer imkânı yakalıyorsunuz. Hedefimize gelince… Tabii ki NBA şampiyonluğu. Ama bu sene bize gelir mi bilemiyorum. Buna namzet bir kadromuz var." şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH MİLLİ FORMAYI GİYECEĞİM"
Milli takıma çağrılmaması hakkında da açıklamalar yapan Kanter, "Son 2 senedir hakkımda ağza alınmayacak ifadeler kullanıldı, akla hayale gelmeyecek senaryolar çizildi. Ben, milletimi, millî takımımızı, bayrağımızı, beni bu konuda usulsüzce eleştiren insanlardan bin kat daha fazla seviyorum. NBA’de bulunduğum her anımı ‘Temsil ettiğim değerlerimizi, memleketimizi, bayrağımızı bu insanlara nasıl sevdirebilirim?’ diye geçiriyorum. Kimse ‘Enes Kanter şöhret ve para peşinde, memleket aklının ucunda bile değil’ zannetmesin. Esasında haklılar; memleket aklımın ucunda bile değil. Çünkü memleketim kalbimin tam ortasında. Bayrağımızın dünyanın her köşesinde saygı duyulan bir unsur hâline gelmesi için elimden geleni yapmaya gayret ettiğimi herkesin bilmesini istiyorum. Tüm halkımız bilsin ki millî formayı giymeye her zaman hazırım. Hem bu sene hem de top koşturduğum seneler boyunca, millî formamızı giyeceğim inşallah. Hem de gururla..." diyerek sözlerini noktaladı. (Aksiyon Dergisi)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr