MHP'nin Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, dün Deda Düğün Salonu'nda partililerle iftar yemeğinde buluştu. MHP eski İl Başkanı olan ve görevden alınan Yasin Öztürk, MHP eski milletvekili Salih Erbeyin ile çok sayıda partilinin katıldığı iftar yemeğinden sonra konuşan Koray Aydın, adeta öz eleştiri yaptı. TBMM'de MHP'nin 4'üncü parti olduğunu, meclisin en solunda flu görünenlerin daha solunda oturduklarını belirten Aydın, "Bu durumu içinize sindiremediğinizi biliyorum. Seçim akşamından bu yana bu durumu içine akıtarak gözyaşlarıyla içine gömerek kabul edemeyen ülküdaşlarımın nasıl acı çekiğini biliyorum. Bu duruma nasıl geldik? Hangi şartlar üst üste konarak bizi bu duruma getirdi? Önce arkadaşlık, ülküdaşlık ve kardeşlik hukukumuzu kaybettik. Fitne, dedikodu, fesat günlük siyasetimiz haline geldi. Hareketimizi yönetenler iyi ve kötü gönümüzde bizi yalnız bıraktı" dedi.

"KADINLARIN PARTİSİ DE OLAMADIK"

Bugün gençliğe güvenmeyen bir MHP'nin olduğunu, Türkiye'nin gençlik yapılanmasında tarihsel süre içinde en güçlü siyasal aksiyona sahip MHP'nin gençlerine güvenemez hale geldiğini söyleyen Aydın, "Meclisin en yaşlı partisiyiz. Gençlerimiz 25 yaşında şehit oluyor, milletvekili bile olamıyorlar. Gençliğin bu enerjisini siyasal hareketimize itici güç olarak sokacağız. Biz aynı zamanda kadınların partisi de olamadık. Siyasete katamadık. Kadınlarımızın gözünde MHP 'Kocamın partisi' olarak anılıyor. Bu sözün altında derin bir anlam gizli. Kadınları siyasete katamamamın acı faturalarını sandıkta ödeyen ve erkek partisi görünümlü bir parti konumuna düştük. Teşkilatlar atıl durumda, sahipsiz, itibarlarını kaybetmiş, adam kayırma, gıybet, cadı avı almış başını gidiyor. Dünyanın neresinde böyle teşkilat anlayışı var? İnsan toplama sanatı olan siyaseti, teşkilatçılık yapacağım diye bir adam kıyma makinesine çeviren düzene isyan ediyoruz. Bu düzen küskün, dargın yaratan, kafasını kaldıranı iş yapmak için öne çıkanı, 'bunlar beni yerimden edecek' diyenler tarafından başlarının ezildiği düzeni kabul etmiyoruz" dedi.

"TOPLUMU UYANDIRACAK HAREKETE İHTİYAÇ VAR"

Terör olaylarına değinen Aydın, "İslami değerlerin içi boşaltıldı. Hırsızlık, arsızlık namussuzluk şerefsizlik sıradan bir iş haline getirildi, toplumda kabul edilecek düzeye yükseltildi. Öyle hale geldik ki, ülkenin bütün nimetlerini yağma edenler, bu pis ve kirli düzenlerinin üzerlerini aldıkları fetvalarla kapatır hali geldiler. Çaldıkları malları ganimet sayan bir zihniyetle yönetiliyoruz. Kıbrıs'ta 497 şehit vermiş, bu ülke bugün 600'e yakın şehit veriyor. Toplum hissizleşmiş, duyarsızlaşmış, şehit haberleri hava raporları gibi verilir hale gelmiş. Hissizleşmiş, kendinden geçmiş, uyuşmuş toplumu ayağa kaldıracak bir destansı harekete ihtiyaç var. Bunu ülkücü hareket başarabilir" dedi.

"GENEL BAŞKAN OLURSAM, BAŞBAKAN OLACAĞIM"

MHP'nin hedefe kilitlenmiş; milyonları arkasında kardeşlik hukukunu tahsis etmiş; darılanı, küseni, atılanı, kenarda köşede kalanı gönül seferberliğinde birbirine kenetlenmiş; hedef birliği yaratarak iktidar rotasına gireceğini söyleyen Aydın, "Siyasetin boş olduğu, halkının tutunmak için bir dal aradığı dönemde böyle bir misyon üstlenmiş olan MHP kendi destanını yazacaktır. Kalkan elimizi Türkiye tutacaktır. O zaman da genel başkanlığı Allah bana nasip ederse, ben de bu ülkenin başbakanı olacağım. Emekle, gayretle hareketin misyonuna uygun şekilde yükselen bir aşkla, şevkle başaracağız. Türk'ün adına savaş açıldığı, İslam'ın içinin boşaltılarak dini müktesebatımıza hücumların yapıldığı böyle dönemde arsız, şımarık, ayakları yerden kesilmiş bir siyasal iktidara, ülkücü hareketin tokadını indirmek gerekmiyor mu ülküdaşlarım? Tam zamanıdır" dedi.

PROJELER BİZİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü köprüyü açacağını ifade eden Aydın, "Ben bakan olduğum dönemde görevden ayrılmasaydım 6 ay sonra üçüncü köprüyü yap, işlet, devret modeliyle, iki köprünün arasına yapacaktım. Bunlar 10 sene sonra yapmaya başladılar. Şimdi yaptıkları İstanbul-İzmir Karayolu da benim projemdir. Marmaray, bizim iktidar dönemimizde, ulaştırma bakanımızın zamanında projelendirilmiş, ihaleleri, kredi anlaşmaları yapılmış bir projedir. Bölünmüş yol da benim büyük projemdir. Yıllık vizyon toplantılarında temel akslarına kadar hazırladığımız bütün güzergahlarını belirlediğimiz bir projeydi. İktidardan gittik, bizim bürokratlar götürdü AKP'ye pasladılar. Kendi yaptığımız projelere bile sahiplenememenin acısını ızdırabını çeken bir kardeşiniz olarak bunları söylüyorum ve sizlerin desteğini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr