Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde gerçekleştirilecek "Halep'te İnsanlık Ölmesin" başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısıyla gündeme gelen "Başkanlıkta kriz yaşanıyor" konusu hakkında açıklama yaptı.

Yandaş yazar: AKP ile MHP arasında 'başkanlık' krizi çıktı

Kurtulmuş şunları söyledi:

Büyük oranda anlaşma sağlandı. MHP ile bazı maddeler üzerinde farklılıklar var. Bu farklılıkların giderilmesi için görüşmeler yapılıyor. Son rötuşlar yapılıyor ve önümüzdeki günlerde kısıtlı bir anayasa değişikliği paketi TBMM'ye gönderilecektir. Meclis'ten 367yi alır diye ümit ediyoruz. 367'yi alsa dahi bu çok önemli bir karar olduğu için bu kararı gider yine millete sorarız. 330-367 arasında çıktığı takdirde zaten millete gidilip bir referandum yapılacaktır. Süreç şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Son noktaya doğru geliyoruz. Son noktaya da geldiğin de zaten imzalarda hazır. TBMM'ye bu anayasa teklifi götürülecektir.

'Şuan durduğumuz nokta üçüncü büyük savaşın arefesidir'
Kurtulmuş, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
'Ortadoğu coğrafyasında Suriye ve Irak özelinde devam eden vekâlet savaşları aslında küresel emperyalizmin adına büyük güçler deniyor güçlü ülkelerin kendi çıkarlarını, kendi siyasi geleceklerinde bir takım hedeflerini maksimize etmek için yaptıkları bir savaştır. Bu savaş ilanihaye sürdürülemez. Çok açık uyarıyı daha yapmak istiyorum; Ortadoğu'daki bu vekalet savaşlarına emperyal güçler son vermezlerse, vekalet savaşının esas tarafları olan ülkeler bir müddet sonra vekalet savaşlarının sonuna gelecekler, birbirleriyle büyük savaşın eşiğine geleceklerdir. Şuan durduğumuz nokta üçüncü büyük savaşın arefesidir. Zaten çoktan başlamış olan üçüncü ekonomik küresel savaş vekalet savaşları insani şekilde sonlandırılamazsa yani bölge halklarının istedikleri rejimler kurularak, bölge halklarının kendilerini yönetecekleri zemin hazırlanmazsa bir müddet sonra sonuna gelecek ve vekalet savaşları korkarım ki bölgesel savaşların ve ardından da küresel savaşların adımını oluşturacaktır. Ümit ediyorum ki iki önemli şehrinden bir diğeri olan Musul'da en kısa zamanda İslam'ın adını kullanarak kirli emelleri için istismar eden DAEŞ örgütünden temizlenecek. Bu kampanya önemli, ciddi bir kampanya. Türkiye'nin insanlığın ölmeye yüz tuttuğu günlerde 'aman ha insanlık ölmesin' diye Halep'e sahip çıktığı kampanyadır. Bu kampanyada toplananlar Halepli kardeşlerimize en kısa zamanda ulaştırılacak. Halep en kısa zamanda o eski günlerine dönmelerinin başlangıcını yaşayacaktır.'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr