CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Orman Bölge Müdürlüğü'nün panosunda asıldığı iddia edilen bu konudaki duyurunun fotoğrafını basın mensuplarına dağıtarak, AKP'nin uzun zamandır halkın azalan ilgisini örtbas etmek için taşıma yöntemle alanları doldurduğunu, hükümet olma gücünü de bir baskı aracı olarak kullandığını söyledi.

SUNİ ALGI YÖNETİMİ

Hükümetin daha önce mitinglerde de uygulamaktan kaçınmadığı zorunlu katılım anlayışını, açılış ve çeşitli etkinliklerinde de sürdürdüğünü önü süren Özyiğit şöyle devam etti:

"Kamuda çalışan personelin hangi hallerde ne şekilde görevlendirileceği kanunlarla sabittir. Zorunlulukla, dayatmayla kalabalık yaratma çabası suni algı yönetiminden başka bir işe yaramayacaktır. Halk bunları unutmayacaktır. Kamu personelinin emirle etkinliklere katılması anlaşılır bir durum değildir. İktidarın yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğu yakın zamanda son bulacak ve halk gerekli dersi verecektir. Demokrasilerde bu türlü zorlamalara yer yoktur. Türkiye Cumhuriyetini, Hukuk devleti ilkesinden saptırmak isteyenler elbette hüsrana uğramaya mahkumdurlar."

KATILMAK ZORUNLULUK

Bu arada, İl Başkanı Özyiğit'in tepki gösterdiği ve Orman Müdürlüğü'nün panosuna asılı olduğunu iddia ettiği yazıda şunlar yazıyor:

"Başbakan Yardımcısı Sayın Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'nun 02 Nisan 2016 cumartesi günü saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan ve katılacağı temel atma ve sertifika törenine tüm personelimizin katılması zorunludur. Orman Bölge Müdürü"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr