CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş binlerce kez paylaşılan Hayır videosunun çeken Üniversite öğrencisi Ali Gül'ün tutuklanması için AKP hükümetine sert eleştiriler yöneltti.

Yarkadaş açıklamasında; 

1- Kamuoyunun HAYIR videosuyla tanıdığı GÜÇLÜ MECLİS Platformu Üyesi Muhammed Ali Gül de az önce tutuklandı. Gerekçe yine çok bildik:

2- Evet, yanılmadınız... Tabii ki; cumhurbaşkanına hakaret suçlaması... Yandaş medya dün hedef gösterdi; Gül, apar topar gözaltına alındı.

3- Savcı, M. Ali Gül'ü ifadeye çağırmak yerine, doğrudan gözaltına aldırarak, yandaş medyanın yargıyı nasıl yönlendirdiğini de kanıtladı.

4- Muhammed Ali Gül, kendisine ait olup olmadığı bilinmeyen bir tweet hesabında yazılanlardan dolayı tutuklandı. Bilişim Şube, "eşleştirme"

5- uygulamasını yaparak, tweetlerin kime ait olup olmadığını tespit edebilirdi. Bunlar yapılmadı. Yandaş medya istedi, Ali Gül tutuklandı.

6- Muhammed Ali Gül henüz 21 yaşında... Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir kanun maddesi yüzünden hukuka aykırı bir şekilde tutuklandı.

7- Muhammed Ali Gül, eğer Güçlü Meclis Platformu'nun videosunda rol almasa, ne yandaş medya hedef gösterecek; ne de tutuklanacaktı!

8- Muhammed Ali Gül, HAYIR'ı güçlü bir şekilde anlatıp kamuoyuna ulaşınca, birden bire suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Ve hedefe konuldu.

9- Genç arkadaşımızın tutuklanmasının perde arkasındaki gerçek budur. HAYIR demek; HAYIR için çalışmak, hedef olmak için yeterli bir sebep..

10- Muhammed Ali Gül'ü hedefe oturtan ve talimatla tutuklatanlar şunu iyi bilsin ki; ne yaparlarsa yapsınlar HAYIR kazanacak.

11- Dün 19 yaşındaki Samet Burak Silivri Zindanı'ndan çıktı. Nöbeti M. Ali devraldı. HAYIR'ı zindanları yara yara; ilmek ilmek öreceğiz...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr