Dursun Çiçek, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dursun Çiçek Düzce CHP İl Başkanı'na yapılan saldırıyı kınayarak şiddetin acizliğin ifadesi olduğunu söyledi. Dursun Çiçek, "Bu kişilerin iktidar partisiyle bağlantısı en önemli konu. Bunlar gücünü iktidar partisinin mensubu olmaktan alıyorlar. Tehlikeli girişimleri kınıyoruz. Partililerimize yönelik saldırılar konusunda bir kez daha iktidar partisini uyarıyoruz" dedi.

"GELECEĞİN IŞİD'ÇİLERİNE ORTAM HAZIRLANMASI GİBİ YASA DIŞI YOLA GİRİLİYOR"

Karaman'da yaşanan olaylara değinen Dursun Çiçek üzerinde durulması gereken konunun 'siyasi iktidarın bu alanı maksatlı boş bırakması' olduğunu savunarak şunları söyledi: "İlk ve orta okul çağındaki gençlerin barınma ihtiyaçlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak bakanlık bu alana girmeyerek boş bırakarak ki taşımalı eğitim nedeniyle bu alanda büyük bir ihtiyaç var. Din orijininin vakıfların, örgütlerin çocukları istismar etmesini ve ne yazıktır ki geleceğin IŞİD'çilerinin yetiştirilmesine ortam hazırlanması gibi bir yasa dışı yola giriliyor. İktidarı uyarıyoruz. Türkiye'nin geleceği olan gençlerin bu bataklıklardan kurtarılması devletin yönettiği devletin kontrol ettiği çağdaş yurtlarda bu öğrencilerimize kalma imkanı sağlanması iktidarın anayasal görevidir."

"OSMANLI'NIN CUMHURİYETE GÖRE ÖRNEK ALINACAK FAZİLETLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Eğitim Bir -Sen'in bir yetkilisinin ‘Eğitimde Kemalizmin izlerinin silinmesi gerektiği’ açıklamasını eleştiren Dursun Çiçek şöyle devam etti; "Bunu iktidarın siyasi yaklaşımların görüyoruz 'Osmanlıcılık'. Gerek eğitimde gerek insan haklarında gerek devlet yönetiminin seçiminde Osmanlı'nın örnek alınacak cumhuriyete göre faziletleri olduğunu düşünmüyorum CHP olarak. Çünkü dizilerden izliyoruz. İktidar için kendi evladını katleden çocuk yaşında şehzadeleri padişah yapan Anadolu'yu ihmal eden devşirme kadınlarla haremde sarayda bir Osmanlı toplumu sülalesi oluşturmaya çalışan bu zihniyet esas itibariyle Cumhuriyetle hesaplaşma zihniyetidir. Başka elle tutulur bilimsel gerçekçi yönleri yoktu. Cumhuriyetin yerine ne koyalım dendiğinde Osmanlı'nın bazı ihtişamlı yönlerini ön plana çıkararak medyada ve film dünyasında cumhuriyete karşı bir antipati yaratmaya çalışıyorlar. Bunu nefretle kınıyoruz."

"FETÖ'NÜN SİLAHLI KUVVETLERİ ELE GEÇİRECEK, DARBE YAPACAK GÜCÜ YOKTUR"

Dursun Çiçek, "TSK'nın darbe yapacağı, içindeki paralel yapının buna yetkin olduğu iddiaları var. TSK'nın bugün bir de açıklaması oldu. Sizce paralel yapının böyle bir gücü var mıdır? Silahlı kuvvetlerin 'darbe yapmayacağız' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi ; "Silahlı kuvvetler durup dururken darbe yapmayız diye açıklama yapmıyor. Kamuoyunda bazı düşüncelerin, bazı siyasi grupların kalemşörlüğünü yapan bazı gazetecilerin kışkırtıcı açıklama sonucu bunlara cevap olarak böyle bir açıklama yapılmıştır. Zaten cemaat silahlı kuvvetlerde etkin olsaydı silahlı kuvvetlerde darbe yapacak güce ulaşmış olsaydı bu hukuk davasını kumpas davalarının hedefine silahlı kuvvetleri oturtmazdı. Yıllarca silahlı kuvvetleri ele geçirmeye çalıştı. Yargıyı, polisli ele geçirdi. Ama silahlı kuvvetleri ele geçiremediği için dış güçlerin de desteğiyle kumpas davalarının hedefine silahlı kuvvetleri oturttu ve binlerce askeri, subayı cezaevlerine tıkarak silahlı kuvvetleri ele geçirmek istedi. Bundan hareketle diyoruz ki FETÖ denen paralel devlet yapılanması denen örgütün silahlı kuvvetlerde darbe yapacak silahlı kuvvetleri ele geçirecek gücü yoktur. Ancak özellikle istihbarat, bilgisayar ve insan kaynakları yönetiminde bilinçli seçim olarak etkin olduğu noktalar vardır. Oralardan da temizlenmesi gerekiyor ve bir anca önce silahlı kuvvetlerin milli ordu cumhuriyetin ordusu vasfına yüzde yüz kavuşturulması esastır. Çünkü zor bir coğrafyadayız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Zor bir coğrafyada güçlü ordu, güçlü polis Türkiye'nin güvenliği için olmazsa olmazlarımızdan. Onun için polisimize askerimize ordumuza sahip çıkalım diyoruz. Bizler , terörle mücadelede batıda doğuda her yerde huzur için şehit olmayı göze alan görev yağan bu kardeşlerimizi şehitlerimizi saygıyla selamlıyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr