İşte Anayasal düzen başsavcı vekili Necip İşçimen'in açıklamasından önemli detaylar...

"MUHARREM KÖSE DARBENİN ASKERİ KANADININ 1 NUMARASI"

-Uzun zamandır paralel yapı ile mücadele içerisindeyiz. 2 gün önce hazırlanan iddianamede bu örgütün bütün gerçek yüzü ortaya dökülmüştü. Spesifik olarak söyleyecek olursam istihbarat dairede usulsüz dinlemeler yapan eski istihbarat daire müdürleri var. Bunun yanı sıra Kozmik Oda'da soruşturma yaptığımız Muhamrrem Köse ismindeki askeri görevlinin şu andaGgenelkurmay Adli Müşaviri olarak sıkı yönetim mahkemelerinde görevlendirildiği anlaşılmaktadır. Muhamrrem Köse darbe girişiminin askeri kanadının 1 numarası olarak gözükmektedir.

"KARISI KPSS SANIĞI"

-Albay Mehmet Oğuz Akkuş yine aynı şekilde yapılacak darbe başarılı olduğunda askeri başsavcısı olarak görevlendirilmiştir. Mehmet Oğuz Akkuş'un eşi KPSS soruşturmasında sanık konumundadır. Kendisi 2010 KPSS'sinde 120'de 120 yapmıştır. Yapacağımız operasyonda kendisini gözaltına alacaktık.

"SIRANIN KENDİLERİNE GELDİĞİNİ ANLADILAR"

Asker içerisindeki bu yapıya gerekli müdahaleyi yapmayı düşünüyorduk. Sıranın kendini geldiğini anlayan bu şahıslar apar topar darbe girişimi yapmıştır. 30'a yakın cumhuriyet savcımız görevdedir.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr