Galatasaray Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, Cumhuriyet’e yaptığı özel açıklamada bugün Eurocup finalinde Fransız temsilcisi Strasbourg'la oynayacakları mücadeleyi kazanıp kupayı havaya kaldıracaklarına 

inançlarının tam olduğunu belirterek, “Artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bu sezon düşük bir bütçeyle, bu büyük başarıyı gerçekleştiren koçumuz Ergin Ataman ve basketbolcularımıza teşekkür ediyoruz. Bundan daha iyisi olamazdı” dedi.

Eurocup’ı kazanmaları halinde gelecek sezon THY Euroleague’de mücadele edeceklerini hatırlatan Can Topsakal, “Euroleague’de başarılı olacak bir takım kuracağız. Bu sezon ki başarımızla çok para harcamaya gerek olmadığını gösterdik. Önemli olan ihtiyaç duyulan iyi oyuncuları, iyi rakamlara alabilmek. Biz yöneticilerin işi bu.. Gelecek sezonun transfer araştırmalarına şimdiden başladık. 4 ve 5 numaraya çok iyi oyuncular almayı hedefliyoruz. Kuracağımız kadroyla da Euroleague’de Final-Four’a kalmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Galatasaray camiasında yanıtı en çok merak edilen soruların başında, Sarı-Kırmızılı basketbolcuların Avrupa Şampiyonu olması halinde özel bir prim alıp almayacağı geliyor. Bu konuyu sorduğumuz Can Topsakal, “Basketbolcularımızın hepsinin sözleşmelerinde prim maddesi var. Çeyrek finale, yarı finale ve finale çıkıldığında bu primleri aldılar. Kupa kazanılırsa yine alacaklar. Ancak şu an için yönetimimiz Avrupa şampiyonluğuna özel bir prim belirlemedi” yanıtını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr