CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Merkez'de basın toplantısı yaparak gündemi değerlendirdi. Şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Böke, "Maalesef tek bir kişinin hayali peşinde koşan bir Türkiye'nin de bu acılara yol açtığını anımsatmak zorunda hissediyoruz" dedi. Yeni Anayasa Komisyonu'nun dağılmasına ilişkin Böke şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin komisyonu bir başkanlık dayatması için zemin olarak gördüğünü çok açık bir şekilde anlaşılmış olması, bu anlayışa asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha açıkça ortaya koymamız üzerine Meclis Başkanı tarafından komisyonun çalışmalarına son verildi.

"CHP KOMİSYONA KATILMADAN ÖNCE 2 NOKTAYI BAŞTAN ÇOK AÇIK YÜREKLİLİKLE ORTAY KOYMUŞTU"

CHP komisyona katılmadan önce iki noktayı baştan çok açık yüreklilikle ortay koymuştu. Bunlardan bir tanesi Türkiye'de bir sistem tartışması yoktur. Tekbir adamın otoriter rejim arzusu nedeniyle Türkiye'nin hükümet sistemini tartışmaya açtırmayız. İki, milli mücadele ruhunun bir yansıması olan ve Anayasa'nın ilk 4 maddesinde yer alan Türkiye'nin kurucu prensiplerini tartıştırmayız.

Selin Sayek Böke: CHP'nin Atatürkçülüğünü Cumhurbaşkanının sorgulama hakkı yoktur - VİDEO

"CHP TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRTMEZ DEMOKRASİYİ ORTADAN KALDIRACAK BİR TEK ADAM DİKTASINA ASLA TESLİM ETMEZ"

Bunun anlamı şudur; CHP Türkiye'yi böldürtmez. Türkiye'yi, demokrasiyi ortadan kaldıracak bir tek adam diktasına asla teslim etmez. Bu bizim ne başta bize oy veren 12 milyon insanımıza borcumuzdur. Türkiye'ye karşı bir sorumluluğumuzdur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr