Umut nöbetinde tutuklu gazetecilere destek sürüyor. Bugün nöbeti gazetemizin internet sitesi  cumhuriyet.com.tr'in Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, Yazı işleri Müdürümüz bülent Özdoğan ve Barış Meclisi üyesi Necmiye devraldı.

"İktidarlar hep yaşatılan acıları, yolsuzlukları, hırsızları, savaş politikalarını unutturmaya çalışırlar. Bunu da oluşturdukları biatçı medyasıyla, baskıyla,copla, hapisle korku salmaya yapmaya çalışırlar." diyen Oğuz Güven, "Can Dürdar ve Erdem Gül, kalemlerini satmadıklarını, kalemlerini faili meçhul mezarlıklara gömmedikleri, gerçekleri yazdıkları, unutturmalarına engel oldukları için bugün Silivri Cezaevi’ndeler. Hala anlamadıkları bir şey var; haber tutsak edilemez.”

Necmiye Altay da, Can Dündar ve Erdem Gül’ün siyasi tutuklu olduklarını söyledi. Altay, "Siyasi iktidar özellikle demokratik muhalefete karşı topyekün bir saldırıya geçti. Bu arada da iyi gazetecileri kendine hedef alıyor. Galiba kendi görüşleri ve amaçları dışında kalan herkese karşı ne yazık ki düşmanca bir politika güdüyor. Bu politikanın kurbanı olan iki gazeteci bence çok iyi gazeteciler. Türkiye’nin en iyi gazetecileri arasında oldukları için böyle hedef alındılar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr