Çin'in Beijing Guoan Kulübü'ne transfer olan Burak Yılmaz’ın temsilciliğini yapan Ogan Tarhan, golcü oyuncunun Çin transferi ile ilgili detayları anlattı. Lig Radyo’ya telefonla bağlanan Tarhan, golcü oyuncunun transferi ile ilgili detayları açıkladı.
Tarhan, Burak Yılmaz’ın Çin’e ailesini de götürerek alfabe ve yemek sıkıntılarını aşacağını ve İngilizcesi ile şimdilik kendini ifade edebileceğini söyledi.

Ogan Tarhan’ın açıklamaları şu şekilde:

“TERİM İLE KONUŞARAK GİTTİ”
“Fatih Terim ile sürekli temastalar. Fatih Terim ile konuşarak gitti oraya Burak. Gitmeden önce de yüzyüze de görüştüler. 2002 dünya kupasını yaşamış biriyim. O futbol o jenerasyonla beraber uzun zaman geçirdim. İnanılmaz bir arzuyla orayı bekliyor. Orada futbol oynamak istiyor Burak Yılmaz”

“BURAK’IN FİZİĞİ DE ÖNEMLİ AMA TRANSFER EDİLME NEDENİ…”
Çin kulübünün Burak Yılmaz’ı direkt tanıyarak mı yoksa Japonlar’ın İlhan Mansız modeli gibi bakarak mı Burak Yılmaz’ı transfer ettiği ile ilgili ise Tarhan şu ifadeleri kullandı:

“Fizik tabii ki etkileyici oluyor. Geçmişte yaptıklarına bakarak transferi yapmaya karar verdiler. Çin piyasası hareketlendi. Burada da rekabet başlıyor. Bizim şampiyon olmamız lazım tartışması var. Bizle yaptıkları görüşmelerde de onu söylediler. Beklentileri inşallah karşılayacaktır Burak”

“BURAK’IN İNGİLİZCESİ BEKLEDİĞİMDEN İYİ”
Çin yemekleri ve tamamen yabancı olduğu Çince okuma ve alfabe konularında ise Burak Yılmaz’ın sıkıntı çekmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Tarhan, “İndiğimizden beri herkesle konuşmaları kendi ingilizcesiile yapıyor. Beklediğimden daha iyi ingilizcesi. Zaccheroni ile görüşürken,yöneyicilerle vs. belirli bir süreyi İngilizce geçirebilecek. Yemekler konusunda sıkıntı olmayacaktır. Bunlar aşılabilecek şeyler. Keyifle aşılabilecek şeyler bunlar.” ifadelerini kullandı.

“Kısa bir kamp döneminden sonra Mart’ta lig başlıyor. O zamana kadar bazı ailevi detayların hazır olmasından sonra ailesi ile beraber Çin’deki yaşamına daha rahat devam edecektir. (sporcope)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr