Hürriyet yazarı Uğur Meleke, A Milli Takımın EURO 2016'ya erken veda etmesinin ardından gündem yaratacak bir yazı kaleme aldı. Özellikle Fatih Terim ve Arda Turan'a çok ağır ifadelerle yüklenen Meleke, "Bu ülke Terim’e 3 kez milli takım, 3 kez de Galatasaray antrenörlüğü şansı vermiş. Hiç kimseye verilmemiş “Türkiye Futbol Direktörlüğü” payesini layık görmüş. Arda’ya milli takımda hem 10 numara hem de kaptanlık teslim edilmiş. İsmi genç yaşında sokaklara caddelere verilmiş. Sevgiyse sevgi, saygıysa saygı, kazançsa kazanç... Daha ne verebilir ki bu ülke size?" dedi.


Uğur Meleke'nin 'Eflak'la Boğdan'ı mı istiyorsunuz?' başlıklı yazısının bazı bölümleri şöyle:

"Esas mesele, İspanyollar’a ya da Hırvatlar’a kaybetmek değil. Her iki takım da bizi yenebilirler, çok olağanüstü sonuçlar değildi bunlar. Milli takımın kamuoyunda eleştirilme nedeni yenilgiler değildi zaten. Kabullenmişlikti. Savaşmamaktı.

31,5 yaş ortalamalı İtalya 120 km. koşarken bizim 102 koşmamızdı. Hırvat Badelj 16, Modriç 15 top kazanırken, Selçuk’un 5, Ozan’ın 8’de kalmasıydı. Arzulamamaktı, yüreğini ortaya koymamaktı. Tablo böyleyken hem Terim’in hem de Arda’nın basın toplantılarındaki “hakkımız yeniyor, bu ülkede değerimiz bilinmiyor” temalı konuşmalarını ve mutsuz üsluplarını çok anlayamadım doğrusu.

Bu ülke Terim’e 3 kez milli takım, 3 kez de Galatasaray antrenörlüğü şansı vermiş. Hiç kimseye verilmemiş “Türkiye Futbol Direktörlüğü” payesini layık görmüş. Arda’ya milli takımda hem 10 numara hem de kaptanlık teslim edilmiş. İsmi genç yaşında sokaklara caddelere verilmiş. Sevgiyse sevgi, saygıysa saygı, kazançsa kazanç... Daha ne verebilir ki bu ülke size?

Eflak’la Boğdan’ın anahtarını mı? Sahada yürüyen, ilk iki maçın her ikisinde 50’de kontağı kapatan milli takımın mücadele etmediği için eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir ki Allah aşkına?"

Yazının tamamı için tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr