Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İstanbul Sanayi odası (İSO)'nun “Değişen Dünya Sosyal Politikalar, Kadının Üretimde Artan Rolü ve Kadın Girişimciliğinin Ekonomimiz Açısından Önemi" konulu aylık olağan meclis toplantısına katıldı.

Aile Bakanı'na bak... "Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz"

Konuşmasında Ensar Vakfı'nın ismini anmayan Bakan Ramazanoğlu, “Kendi coğrafyamızda, Karaman'da bir evde menfur, alçakça, hepimizi derinden yaralayan bir hadise meydana geldi. Bu menfur hadise üzerinden özellikle sosyal medyada şahsımı da hedef alan büyük bir linç kampanyası yürütüldü. Dün Ankara'da bakanlığımızın bir etkinliği sırasında bu konuyla ilgili sorduğumu soruya verdiğim cevapta bazı ifadelerimin, bağlamında kopartılarak, çarpıtılarak  servis edilmesi nedeniyle  yanlış bir algıya dönüştürülmüş olabilir. Bugün burada sizlerin de huzurunda meseleye bakışımı, kısaca özetlemek ve bu konudaki yanlış algılamaları düzeltmek istiyorum" dedi.

Aile Bakanı "Bir kerelik" deyip savunuyor ama Ensar Vakfı ilk kez tecavüzle anılmıyor

Bakan Ramazanoğlu, “Karaman'daki olay bize ulaştığından itibaren davaya müdahil olunmasını istedim. Karaman'daki olayı kısaca hatırlatmak istiyorum; oradaki çocuklarımıza karşı yapılan cinsel istismar ve tecavüz olayıydı. Kadına şiddet, çocuklara şiddet, ve tecavüz, istismar olaylarında gerek şahsım, gerekse bakanlığımız olarak sıfır tolerans ile yaklaşıyoruz. Bu suçu işleyen kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Olay mağduru çocuklar ve aileleriyle ilgili de gerekli rehabilitasyon ve destek çalışmaları eş zamanlı olarak başladı. Bu aşağılık, gerçekten hepimizi derinden yaralayan olayı gerçekleştiren kişinin en ağır şekilde cezalandırılması için takipçisi olmayı, hem bakanlığım, hem şahsım adına sürdüreceğim. Bu ve benzeri olaylardaki bakış açımız çok nettir. Mağdurların kişilik haklarının korunması suçluların en kısa zamanda cezalandırılması şeklindedir. Asla ve asla ne tolerans göstermemiz ne de üstünün örtülmesine müsaade etmemiz söz konusu olamaz, değildir. Bunun böyle bilinmesini ve çarpıtılmış bilgilerle oluşturulmaya çalışılan algılara itibar edilmemesini hepinizden rica ediyorum" şekilde konuştu.

Bakan Sema Ramazanoğlu'na tepkiler çığ gibi: Siz de bir kere istifa edin

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr