Düzce İl Başkanlığı'ndaki ziyarette konuşan Umut Oran, "İl Başkanımız Zekeriya Tozan'a şehir eşkıyaları güpegündüz saldırdığı için 'geçmiş olsun' demek ve yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.
İsmet İnönü'nün, 'Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz' sözünü hatırlatan Oran, şöyle konuştu:

"Evet artık eşkıyaların ne yapacağı belli değil. Akılları sıra CHP’ye gözdağı veriyorlar. Üstelik ilk anda tutuklanan 2 saldırgan hemen ertesi gün salıverildiler. Çünkü basit yaralanmaya yol açacak kadar saldırmışlar. Tutukluğa itiraz edenler kim peki? AKP Düzce İl Başkan Yardımcısı'nın ortağı olduğu hukuk firması. Bu bilgi kimseyi şaşırttı mı? Hayır. Bu saldırının talimatını veren, onları teşvik edenler ortaya çıkarılmadan 2 zanlının bırakılması adalet sisteminin işleyişindeki çarpıklığı da ortaya koyuyor. Düşünün aynı şey iktidar partisinin bir yöneticisine yönelik olarak gerçekleşseydi Düzce’de neler olurdu. Eminim yer yerinden oynardı ve 24 saat içinde en az 10 kişi gözaltına alınıp tutuklanırdı."
Oran, CHP'nin demokrasi için vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, "Bu durum maalesef 2016 Türkiye’sinin geldiği yeri gösteren en vahim gelişmelerden bir tanesi olmuştur. Anamuhalefet partisinin bir il başkanına, perde gerisinden birilerinin teşvik ettiği tahrik ettiği 2 kişi saldırıyor ve mahkeme hiçbir şey olmamış gibi bunları salıveriyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP bunların ağababasıyla uğraşmış, yılmamış bir demokrasi abidesidir. Vız gelir tırıs gider. Bu saldırılar demokrasi tarihimizde hep yaşanmıştır. Doğrulardan korkanlar, yalanlarının açığa çıkmasını istemeyenler kaba güce başvurmaktan çekinmemiştir" dedi.2 Nisan 1960'ta Kayseri'ye giden CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün treninin Vali'nin emri ile durdurulduğunu hatırlatan Oran, "İsmet paşa kurulan barikatları elleriyle yararak şehir merkezine ulaştı ve 50 bin CHP’li ile buluştu. Bugün de artık maalesef devletin değil hükümetin kamu görevlisi gibi davranıp halk arasında ayrımcılık, yandaşlık yapan birtakım kamu görevlileri mevcut ve CHP’ye karşı siyasi hasım gibi davranmaktadırlar. İsmet paşayı durduran valiler, kamu görevlileri bugün de bizleri, il başkanlarımızı, partimiz CHP’yi durdurmak için elinden geleni yapıyor" diye konuştu.

Oran, tüm yurtta geziler düzenleyerek yapılanları anlatacaklarını belirterek, "Kimse çaresizliğe kapılmasın. Unutmayın ki karanlığın en yoğun olduğu an şafaktan hemen öncesidir. Biz kendimize güveniyoruz, Zekeriya başkanımıza güveniyoruz. Milli mücadele ruhuyla çalışarak bu ülkeyi yeniden yaşanılır hale getirmek hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr