Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm kademelerdeki okullara, öğretmenler tarafından seminer döneminde incelenmesi ve tartışılması istenen 32 kitap önerildi.

Bu listede birinci sırada yer alan “Öncü bir eğitimci” olarak nitelendirilen Nurettin Topçu imzalı “Türkiye'de Maarif Davası” adlı kitap ilkokul ve ortaöğretim öğretmenleri tarafından incelenmesi zorunlu kılındı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Kitabın tanıtımına geçtiğimiz günlerde İstanbul'da başlandı. Tanıtım yapılmak istenen okullardan biri olan Küçükçekmece İkitelli Ortaokulu'nda bazı öğretmen kitabın sunumunun yapıldığı sırada salonu terk etti. MEB'in dayatmasına karşı çıkarak kitabın öğretmenlik mesleğini geliştirecek nitelikte olmadığını, ayrımcılık ve nefret suçu işlendiğini söyleyen eğitimciler hakkında soruşturma açıldı

"OKUL BİRLİĞİNİ BOZMAKLA" SUÇLANDILAR

Gerçekgündem'de yer alan habere göre okul müdürü Turgut Oğuz imzasıyla gönderilen resmi yazıda, öğretmenler "birlik, beraberliği ve okul düzenini bozmak," "kitabın sunumunu yapanların istek ve arzularını kırmakla" iddiasıyla suçlandı.

1'i Eğitim-Sen üyesi 5 eğitimci dün okul yönetimine savunmalarını vererek suçlamaları reddetti.

Gerçek Gündem'in görüştüğü öğretemenler, "Suçlamalar iftira. Okul müdürü protesto ettiğimiz söylüyor. Ancak salonda herhangi bir protesto olmadı. Dışarı çıkıp bahçede bekledik" dedi.

"MÜDÜR ALEVİ, SOLCU VE DEMOKRAT ÖĞRETMENLERİ HEDEF ALIYOR"

Okul müdürü Turgut Oğuz hakında geçen sene aynı okulda öğrenim gören kızının "notlarını yükseltiği" iddiasıyla soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

Öğretmenler, "Geçen sene MEB'in şikayet edildi. Hakkında devam eden bir soruşturma var. Ancak bu kişisel bir intikam meselesi değil. Müdür zaten AKP'ye yakın bir isim. Özel olarak Alevi, solcu ve demokrat öğretmenleri hedef alıyor" diyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr