CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin genişletilmiş il danışma toplantısı için geldiği Uşak'ta, terör olayları ile ilgili hükümeti eleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve partililer tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, düzenlediği basın toplantısında terör olaylarına ilişkin değerlendirme yaptı.

PKK'NİN YERLEŞİM YERLERİNİ KANA BULAYACAĞI İKİ YIL ÖNCE HÜKÜMETE BİLDİRİLMİŞ

Cankurtaran, "Kentlerdeki çatışmalara yüzlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı kurban verdik. Geçtiğimiz günlerde hükümete yakın bir gazetede yayınlanan haberdeki istihbarat raporuna göre PKK'nın Kasım 2014 tarihinde Kandil'de yapılan toplantıda yerleşim birimlerinde hendek ve barikatlar kurarak çatışma kararı aldığı belirtiliyor. Yani PKK'nın yerleşim yerlerini kana bulayacağı daha bu olaylar başlamadan iki yıl öncesinde istihbarat raporları ile hükümete bildirilmiş. Peki 500'e yakın güvenlik görevlimizin şehit düşmesine, en az iki bin tanesinin yaralanmasına, aynı şekilde yüzlerce vatandaşımızın ölmesine ve yaralanmasına neden olan bu hazırlıkların önüne neden ve ne amaçla geçilmemiştir? Yerleşim yerlerinin yıkılmasına, onbinlerce insanın evsiz barksız kalmasına neden olan PKK'ya göz yumulmuştur. AKP hükümeti terörle mücadelede vatana ihanet suçu işlemiştir. Şehit düşen insanlarımızın kanında AKP hükümetinin sorumluluğu vardır" diye konuştu.

Cankurtaran, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bazı illerin emniyet müdürlüklerine gönderdiği bilgi notunda PKK'nin elinde helikopterlere karşı kullanabileceği 50 adet füze olduğu yönündeki haberi de hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bu füzeler PKK'nın eline ilk defa 1990'ların ortalarında geçmiş, bunlarla 1997 yılında ve 2008 yılında iki helikopterimizi düşürmüşlerdi. Ancak o zamanlar ellerindeki füze sayısı birkaçı geçmezken şimdi 50 civarı füzeden bahsediliyor. PKK'nın bu kadar füzeyi rahatça bulabilmesinin nedeni AKP'nin maceracı dış politikası yüzünden Suriye'de oluşan kaotik ortamdır. PKK, daha önce zor bulabildiği silahları şimdi bu kaos ortamında rahatlıkla elde edebilmektedir. Yine Şırnak'taki bazı saldırılarda daha önce elinde pek bulunmayan tanksavar füzelerini kullandığı yönünde bilgiler de var. AKP'nin maceracı politikaları askerimizin polisimizin canını tehlikeye atmaktadır. Helikopterler bölgedeki mücadelenin can damarı. Bazı sarp yerlerdeki karakollara ancak helikopterler yoluyla malzeme gönderilebilirken, bu füzeler nedeniyle güvenlik riski artmıştır. Tabi bunlar Şam'da Emevi Camii'nde namaz kılacağız diyerek Ortadoğu bataklığına balıklama atlayan sorumsuzların umurunda değil."

AKP'NİN TERÖRÜ ÖVEN KONUŞMALARI RAPORLAŞTIRILDI

AKP'nin iktidara geldiğinde şehit sayısının sadece 7 olduğunu belirten Cankurtaran, "Şimdi sadece bir yıl içinde şehit sayısı 500'ü aştı. Şehirler cephaneliğe dönerken açılım var diyerek askere ve polise 'operasyon yapmayın' talimatı veren AKP hükümeti, şimdi iftiralarla CHP'yi terörle ilişkilendirmeye çalışıyor. Kendilerine 13 sayfalık bir raporla cevap verdik. Raporda AKP'li yetkililerin terörü öven ve aklayan bütün konuşmaları var. Bu raporu vatandaşlara da dağıtacağız. Herkesten ricamız CHP'yi terörle ilişkilendirmeye devam etmeleri durumunda bu raporu alıp AKP'li yetkililerin yüzlerine çarpmaları ve önce 'siz bu sözlerinizin hesabını verin' demeleridir" dedi.

"HAM BEZ İTHALATI YASAKLANMALI"

Uşak'ın tekstil ve deri sektörü açısından Türkiye'deki önemli merkezlerden biri olduğunu kaydeden Cankurtaran, "Maalesef hükümetin yanlış politikaları nedeniyle Rusya ve Suriye pazarlarının kaybedilmesi bu şehrimizden yurtdışına yönelik ihracatı durma noktasına getirdi. Ayrıca Pakistan ve Çin'den yapılan ham bez ithalatı, neredeyse Uşak'ta 12 bin kişinin çalıştığı tekstil sektörünü zorluyor. Bu nedenle bu ülkelerden yapılan ham bez ithalatı yasaklanmalı. Rusya ve Suriye'deki krizden etkilenen Uşaklı sanayicilerimiz de borç ertelemeleri, teşvik primleri ile desteklenmeli, Türkiye'ye katma değer katan bu şehrimizin ekonomisinin çökmesi engellenmelidir" diye konuştu.
Cankurtaran, basın açıklamasının ardından partililere 'Halkçı İletişim ve Algı Yönetimi' konusunda bir sunum yaptı.

CHP: 4 başlıkta AKP'nin terör karnesi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr