Emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren Türkiye’nin adım adım savaşa gittiğine işaret eden Sağlar, "Aslında hiç ilgimiz yokken ve en başat ilkemiz olan ‘dünyada barış’ı istememiz gerekirken, bir çıkarcı güruh bizleri ateşin ortasına atıyor. Sadece Ortadoğu’da değil, yurdumuzda da daha fazla kan dökerek kendi vahşi hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Adam öldürerek seçim kazanıldığının farkına vardı. Savaş tehditleriyle insanları tepkisiz hale getirebileceğini anladı. Korkutarak biat ettirmenin mümkün olduğunu gördü. Ve bu kötü oyunu oynamaya başladı. Ne yazık ki bu gidişatı topluma anlatacak, onların korkmasını engelleyecek ve yurtlarına sahip çıkmalarını sağlayacak bir oluşum yok. Toplumsal muhalefetin önderliğini yapacak bir siyasi parti yok." ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR BÖLÜNDÜKÇE, BİRİLERİNİN EVLERİ TIKA BASA PARAYLA DOLDU"

14 yıldır hedeflediklerine ulaşmak için ‘ölümü getiren’, ‘bölünmeyi gösteren’ ve devletin tüm kurumsal yapısını bozmayı başaran çıkarcı anlayışın, önce toplumun örgütlenmesini engellediğini, sonra demokrasiyi askıya aldığını anlatan Sağlar, “Hukuk devletini yok etti. Kimse ses çıkarmadı. Can ve mal güvencesi ortadan kalktı. Herkes sırasını bekledi. Emekçi zaten açtı. Karnını doyurma telaşına düştü. Sendikası kapatıldı ortada kaldı. 14 yılda 16 bin işçi öldü. İşsiz kalmakla ölüm arasına sıkıştı ve korktu. Eğitimi yok ettiler. Yandaşlarını da zengin. Ülkeyi önce ‘inananlar ve inanmayanlar’, sonra da ‘karşıtlar’ diye böldüler. İnsanlar bölündükçe, birilerinin evleri tıka basa parayla doldu. Devletin soyulması arttıkça, havuz medyası güç kazandı. Algı yönetimi hız aldı. Baktılar ki; 3 ayaklı proje hâlâ sürüyor. Partiler geriden izliyor. Çıtayı daha da yükseltiler." şeklinde konuştu.

"HATALAR RUSYA’YI ORTADOĞU’YA İYİCE YERLEŞTİRDİ"

İktidarın ne yaptığı anlaşılmayan dış politikasının sadece Türkiye’ye değil, bu bölgeye de müthiş bir sorun yüklediğine dikkat çeken Sağlar, "Yapılan hatalar Rusya’yı Ortadoğu’ya iyice yerleştirdi. Çarlık Rusya’sından beri en büyük hayalleri olan ‘sıcak denizlere açılma’ hedefleri tamamlandı. Artık Rusya, ‘Tartus deniz ve Lazkiye hava’ üsleriyle 4 denizi kontrol atına almış bulunuyor. Daha da ötesi, Doğu Akdeniz altındaki büyük enerji havzalarının da ortağı olma yolunda. AKP iktidarı çöküyor. Çökerken Türkiye’yi de santim santim bataklığa gömüyor." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr