DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ortak açıklamayla Ankara'da 13 Mart günü gerçekleşen ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı kınadı. Ülkede siyasi iktidar tarafından yaratıldığını belirttikleri kaos ortamını da protesto etti. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Eğitim-Sen 1 No'lu Şube'sinde basın toplantısı düzenlendi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB Dönüm Sekreteri Melih Yalçın ve KESK adına Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Musa Sever'in düzenlediği basın toplantısında "Ankara katliamını yapanları, yaptıranları kınıyoruz" pankartı asıldı. Ortak açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptı. Bağdat'ta, son yıllarda Şam'da ve başka Ortadoğu kentlerinde görmeye maalesef alışılan görüntülerin, başkent Ankara'da sıklıkla yaşanır hale geldiğini belirten Sarı, "Son beş ayda Ankara'da meydana gelen ve en büyüğüne 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nde şahit olduğumuz bombalı saldırılarda 150'den fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi. Siyasi iktidar ve onun temsilcileri, yasal siyaset yapan insanları, sendikacıları, öğrencileri, akademisyenleri hedef göstermekte, gözaltına almakta, tutuklamakta ne kadar hevesli ve hızlı ise katliamları engellemekte de aynı derece aciz ve isteksiz durumdadır. ABD hükümeti, bombalı saldırı ihtimaline dair Türkiye hükümetinden aldığı bilgi doğrultusunda Ankara'daki yurttaşlarını uyarırken, Türkiye'de siyasi iktidarın yapabildiği tek şey saldırı sonrasında, olaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirmektir" dedi. 

KAOSTAN MEDET UMANLAR VAR 

Sarı, yaşananların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Huzur" verme karşılığında 400 vekil istemesini bir kez daha akıllara getirdiğini söyledi. Başkanlık yolunda amaçlanan 400 vekile henüz ulaşamayan ve kaostan medet umanların destekçilerinin, aylar önce attıkları "Ya başkanlık ya kaos" manşetlerinin açık bir biçimde bugünlerin haberini verdiğini belirten Sarı, "Meydana gelen katliamları tüm bunlardan bağımsız düşünmek saflık olacaktır. Yaşanan saldırılara dair kesin olan tek bir şey var. O da, AKP iktidarının içeride ve dışarıda büyük bir hesapsızlık ve saldırganlıkla takip ettiği savaş politikalarının, bu saldırıların zeminini hazırladığıdır. AKP iktidarının ektiği düşmanlık tohumlarının bedelini maalesef halklarımız canlarıyla ödemektedir" dedi

 

KINAMA VE PROTESTO 

Yaşananlardan AKP iktidarı kadar, alkış tutanların da sorumlu olduğunu ileri süren Sarı, iktidar sahiplerinin kendileri dışında bu coğrafyada yaşayan kimsenin kendini güvende hissedemediğini söyledi. Sarı, "Ancak bu duruma, yaratılan kaos atmosferine alışmayacağız. Tek adam iktidarı yolunda tüm bir ülkeyi yaşanmaz hale getirenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler emek, barış ve demokrasi güçleri olarak, failin kim olduğuna bakmaya gerek olmadığını hatırlatıyor, yurttaşlarımızın yaşamlarını ve huzurunu hedef alan bu terör saldırısını kınıyor, bu saldırıyı ve siyasi iktidar eliyle ülkede yaratılan kaos ortamını protesto ediyoruz" dedi. 

Sarı, bu akşam saat 18.30'da İzmir'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto için basın açıklaması yapılacağını da belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr