Ayakkabı sektörünü İstanbul'da buluşturan 'Eksposhoes 2016 - Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı' Yenibosna'daki Pullman Convention Center'da kapılarını açtı. Türkiye'den 90 üretici firmanın 2017 koleksiyonunu sergilediği fuara 32 ülkeden 300 yabancı misafir katılıyor. 

Fuarda açılışa özel olarak hazırlanan yapımında pırlanta, inci ve swarovski gibi değerli taşların kullanıldığı 57 bin liralık bir çift kadın ayakkabısı tanıtıldı.

130'UN ÜZERİNDE PIRLANTA, İNCİ VE SWAROVSKİ TAŞ KULLANILDI

Ayakkabıyla ilgili açıklama yapan EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, ayakkabının iki ayda özel olarak üretildiğini belirtti. Demir, "Ayakkabının yapımında pırlanta, inci ve swarovski gibi 130'un üzerinde değerli taş kullanıldı. Fiyatı da 57 bin lira...Bu tür özel ayakkabılara Arap ülkelerinden çok ciddi talep var. Kullanılan taşlar ve el işçiliği değerini artırıyor" diye konuştu.

KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ


Fuarın girişinde sergilenen ayakkabı, ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Özellikle ayakkabıya kadın ziyaretçilerin ilgi gösterdiği görüldü.37 numara ayakkabının ismi açıklanmayan Türk bir şarkıcıya da satıldığı öğrenildi. Fuar 11 Kasım'a kadar açık olacak.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr