Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, merkez Sur İlçesi'nde hendek ve barikatların kaldırılması, PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlar sırasındaki örgütün tahrip ettiği okulları yerinde incelemek üzere Diyarbakır'a geldi. Sur İlçesi'nde bulunan tarihi İçkale içindeki Valilik makamında Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Bakan Yılmaz, terör olaylarında tahrip olan okulların onarım çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

AKP döneminde Diyarbakır'a eğitim alanında çok önemli yatırımların yapıldığını iddia eden Bakan Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye'nin her yerine götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'da eğitim alanında 66 yatırımız devam ediyor. Bunların tamamlanmasıyla Diyarbakır'daki eğitim seviyesini ve kalitesini arttıracağız. Önümüzdeki dönemde de inşallah yarım kalan yatırımlarımızı tamamlayacağız. Bu sıkıntılı dönemde bazı okullarımıza zarar verildi. Bu coğrafyada 100'ün üzerinde okula zarar verildi. Bunlardan gelecek eğitim- öğretim dönemine kadar eğitimde aksaklık kalmaması için hangilerini tamamlamamız lazım, hangilerinin eksikliklerini gidermemiz lazım, hangi yeni yatırımları yapmamız gerekir ki eğitimde verdiğimiz hizmet geçen yıldan daha iyi olsun, yerinde görmek için geldik. Diyarbakır'ın geleceği aydınlıktır. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır.

Eğitimde de aydınlıktır, diğer alanlarda da aydınlıktır. Bunun içinde el birliği ile gönül birliği ile
çalışmamız gerek. Ben de sayın valime ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

'EĞİTİM KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ GETİRİYORUZ'

Sözleşmeli öğretmen alımlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yılmaz, "Geçen yıl Ağrı'ya atanan öğretmen sayısı 3 bin 200, ancak bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmen ayrıldı. Birçokları öğretmenin ortalama bulunma süresinin 9 ay olduğunu ancak reform grubunun 1.5 yılı geçmediği görülüyor. Bu bölgedeki eğitim kapasitesini arttırmak için sözleşmeli öğretmenliği getiriyoruz. Meclis, Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçti, Meclisimizin gündeminde önümüzdeki dönemde bu uygulamaya geçilecektir. Bu yasa çıkınca arkasından öğretmen atamalarını önümüzdeki Şubat döneminde gerçekleştireceğiz. Biz bu Şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasını yaptık ve ilk defa yeni bir uygulama yaptık. Öğretmenlere adaptasyon dönemi koyduk, öğretmenler doğrudan derse giriyordu, şimdi belli bir dönemden sonra öğrenciyle baş başa kalıyor. Umuyoruz ki bu eğitim seviyesini daha da yukarıya çıkaracaktır" dedi.

AĞUSTOS'TA ATAMA YOK

Diyarbakır Valiliği'nde kurum müdürleriyle yaptığı toplantının ardından beraberindeki Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Cuma namazını Ulu Camii'nde kılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra esnafı ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Yılmaz'dan öğretmen atamaları ve okul talep edenler oldu.
Terör olaylarından dolayı uzun süre kapalı kalan Gazi Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Bakan Yılmaz, esnafın yaşadığı sorunları dinledi. Yılmaz, esnafı ziyareti esnasında, bir genç, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağını sorması üzerine Bakan Yılmaz, Ağustos ayında öğretmen atamasının yapılamayacağını, atamaların 2017 yılının Şubat ayında yapılacağını söyledi.

Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz, Sur İlçesi'nde PKK'lılar tarafından tahrip edilen okullarda incelemelerde bulundu. Yılmaz'ın ziyareti esnasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

BAKAN YILMAZ TERÖRDEN ZARAR GÖREN YAPILARI İNCELEDİ

Sur İlçesi'nde terör olayları nedeniyle tahrip olan yapılarda da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, zarar gören yapıların yeniden onarılması için yetkililere talimat verdi. Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lilirin kazdıkları hendeklerin ardından, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar sırasında hasar gören yapıları yerinde inceleyen Bakan Yılmaz'a, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve diğer yetkililer eşlik etti.

İlk olarak Kurşunlu Camii'ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, başlatılan restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra terör olaylarında zarar gören okulları inceleyen Bakan Yılmaz'a alışmalar hakkında bilgi verildi. Bakan Yılmaz, zarar gören yapıların yeniden onarılması için gereken her türlü çalışmanın yapılması için yetkililere talimat verdi. İncelemelerin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr