Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, ‘7 numaralı’ formasına yeniden kavuşuyor. Gökhan Töre’nin West Ham United’e kiralanmasıyla birlikte boşa çıkan 7 numaralı formayı, Quaresma giyecek.

Portekizli, geçen sezon yeniden döndüğü Beşiktaş’ta Töre’den 7 numaralı formayı istememiş ve “7 numaranın benim için özel bir anlamı var, ancak bunu sorun etmem. Ben de 17 numarayı giyerim” demişti. Ve Quaresma, geçen sezon 17 numaalı formayla mücadele edip şampiyonluğa da önemli bir katkı sundu. Fakat, yeni sezonda ‘Q7’ olarak Vodafone Arena’ya çıkacak.

RIDVAN ŞİMŞEK’TEN ALMIŞTI

Quaresma, Beşiktaş’a ilk transfer olduğu 2010-2011 sezonunda 7 numaralı formayla mücadele etmişti. O dönem bu formayı giyen ve ayağı kırıldığı için koltuk değnekleriyle İnönü Stadı’ndaki imza törenine gelen Rıdvan Şimşek, Quaresma’ya 7 numaralı formayı elleriyle teslim etmişti. Rıdvan ise, 77 numarayı almıştı. Kulüp takımlarında 7 numarayı giyen Quaresma, Avrupa şampiyonluğu yaşadığı Portekiz Milli Takımı’ndaysa 20 numaralı formayı giymişti. Quaresma, daha önce 17 numaralı milli formayı da giymişti. Siyah beyazlı kulüp yeni sezon numaralarını önümüzdeki günlerde açıklayacak. (Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr